Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρόδα Συντάγματος: Τι με θωρείς ακίνητη; Θα λειτουργήσει; [pics,vid]

Ρόδα Συντάγματος: Τι με θωρείς ακίνητη; Θα λειτουργήσει; [pics,vid]

Πως γίνεται η λειτουργία μιας ρόδας να έχει γίνει ανατολικό ζήτημα; Είναι πολύ απλό. Πάρτε μια πόλη της Ελλάδας. Οποιαδήποτε. Ας πούμε την Αθήνα. Και μια δημοτική αρχή. Ας πούμε τον Δήμο Αθηναίων. Και βάλτε σε αυτό μια επιτροπή, ένα δημοτικό συμβούλιο και πολλές υπηρεσίες. Και αμα δείτε την ρόδα να λειτουργεί εμάς να μς τρυπήστετε τη μύτη!

Σήμερα, 27/12/2016, που είναι η τρίτη ημέρα των Χριστουγέννων υπάρχει στην πλατεία Συντάγματος μια ρόδα όχι σαν αυτή του Λονδίνου αλλά σαν αυτή που υπάρχει και στο Παρίσι. Η διαφορά είναι ότι η ρόδα στο Παρίσι λειτουργεί ενώ η δική μας είναι διακοσμητική!

Κόσμος πάει κι έρχεται στην πλατεία. Οι μπαμπάδες φωτογραφίζουν τα παιδιά τους μπροστά στην ρόδα. Ακίνητα τα παιδιά, ακίνητη και η ρόδα. Και επειδή είναι θέμα αυτές τις μέρες η “ακίνητη ρόδα” και όλο και κάποιο τηλεοπτικό συνεργείο βρίσκεται εκεί βρήκαν την ευκαιρία και οι καθαρίστριες του ΟΣΥ, οι οποίες δεν ξέρουν αν θα…γυρίσει και για αυτές η ρόδα και αν τελικα θα πληρωθούν.

Θα λειτουργήσει χωρίς άδεια;

Το newsit.gr μίλησε με τον ο εκπρόσωπο των εργαζομένων και μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαιας, κ. Διονύση Χριστοπουλο. «Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος αντιμετώπισε ένα τακτικό γεγονός ως έκτακτο. Τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Δεν έγινε ο σχεδιασμός. Όλη αυτή η διαδικασία έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζονται πολλά προβλήματα όπως για παράδειγμα η μη αδειοδότηση της ρόδας”, λέει ο Διονύσης Χριστοπουλος. «Τα προβλήματα είναι πολλά και γι αυτό εχει κολλήσει”, συνεχίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr δεν έχει διεκπεραιωθεί το ζήτημα της αδειοδότησης για το στήσιμο της ροδας. Η επιτροπή που επιβλέπει τη διαδικασία δεν έχει δώσει άδεια παρόλο που στήθηκε η ρόδα. Επίσης δεν εχει πιστοποιηθεί η στατική επάρκεια της κατασκευής, γεγονος που δημιουργεί σοβαρά ζητήματα ασφαλείας!

Ακόμη ενα θέμα που προκύπτει είναι πως δεν έχει γίνει διαγωνισμός και πως η καταβολή αντιτίμου, όταν και εφόσον προστεθεί, είναι παράνομη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο χώρος που έχει παραχωρηθεί για τη ρόδα, έχει δοθεί χωρις πλειστηριασμό και πως είναι παράνομη η καταβολή αντιτίμου.

Η αρχική συμφωνία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Newsit.gr, ήταν ανάμεσα στο δήμο και την εταιρεία για παραχώρηση του χώρου έως τις 10 Ιανουαρίου χωρίς αντίτιμο. Η ίδια συμφωνία προέβλεπε παραχώρηση του χώρου στην πλατεία για ακόμη 2 μήνες με…αντίτιμο 4 ευρώ κατι που σύμφωνα με πληροφορίες ανατρέπεται.

Το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή ασφαλείας για να αποφασισθεί το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την ασφαλή λειτουργία της ροδας. Για το συγκεκριμένο θέμα έχει παρέμβει πάντως ο ίδιος ο δήμαρχος της Αθήνας, κ. Καμίνης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε