Ελλάδα

Ρόδος: Εγκεφαλικά νεκρό το 3χρονο κοριτσάκι που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πισίνα ξενοδοχείου

Συνελήφθησαν ο θείος του παιδιού και ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εγκεφαλικά νεκρό είναι το 3χρονο κοριτσάκι από τη Βρετανία που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Ρόδου – Το παιδί βρέθηκε σήμερα (14.10.2025) λίγο πριν το μεσημέρι χωρίς τις αισθήσεις του σε πισίνα ξενοδοχείου στη Λάρδο.

Το κοριτσάκι που βρέθηκε αναίσθητο σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο, υποβλήθηκε σε αξονική και διαπιστώθηκε ότι ο εγκέφαλος έχει οίδημα, υπάρχει εγκεφαλικός θάνατος, όπως δήλωσε στη dimokratiki.gr ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου, Μιχάλης Σοκορέλος.

Σύμφωνα με τον κ. Σοκορέλο το παιδί θα μεταφερθεί με αεροδιακομιδή σε Νοσοκομείο είτε των Αθηνών, είτε της Κρήτης, για να σωθούν τα υπόλοιπα όργανά του, γιατί ενδέχεται να αποφασίσει η οικογένεια τη δωρεά οργάνων. «Το παιδί θα μεταφερθεί με αεροδιακομιδή στην Αθήνα ή στην Κρήτη, ώστε να γίνει ομοιόσταση των υπολοίπων ζωτικών οργάνων του, μήπως η οικογένεια αποφασίσει να μεταμοσχευθούν κάποια όργανα», ανέφερε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Για το περιστατικό έχουν συλληφθεί από το ΑΤ Νότιας Ρόδου ο θείος του παιδιού που είχε την επίβλεψή του και ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση για το πως το παιδί ηλικίας περίπου 3 ετών βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στην πισίνα.

Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, λίγο μετά τις 12.30 μ.μ., καθώς βρέθηκε σε πισίνα ξενοδοχείου στην περιοχή της Λάρδου, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα νερού.

Το κοριτσάκι βρετανικής καταγωγής, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρέπει να βρισκόταν στον πάτο της πισίνας αρκετή ώρα, αφού μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Ρόδου μυδριασμένο, σύμφωνα με τον κ. Σοκορέλο, χαρακτηρίζοντας από την πρώτη στιγμή πολύ βαρύ το περιστατικό, αφού στις πρώτες του δηλώσεις της «δ» είχε αναφέρει ότι το παιδί φαίνεται ότι δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και δεν αντιδρά.

Σύμφωνα με τον κ. Σοκορέλο, όταν εντοπίσθηκε το κοριτσάκι στον πάτο της πισίνας, βρισκόταν στο ξενοδοχείο ένας γιατρός-επειγοντολόγος Βρετανικής καταγωγής, ο οποίος παρείχε στο παιδί από την πρώτη στιγμή τις πρώτες βοήθειες και μάλιστα συνόδευσε το κοριτσάκι και με το ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

«Το παιδί προφανώς έμεινε για πολύ ώρα στο νερό. Δεν αντιδρά πουθενά… Μεταφέρθηκε περίπου στις 12.30 μ.μ. στο Νοσοκομείο, είναι πολύ βαρύ το περιστατικό», όπως είπε ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Παραμένει άγνωστο το πως διέφυγε το παιδί της προσοχής της οικογένειάς του όπου παραθέριζαν για διακοπές και βρέθηκε να είναι χωρίς τις αισθήσεις του στην μεγάλη πισίνα του ξενοδοχείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εισαγγελική παρέμβαση για την κλινική στη Θεσσαλονίκη που έκανε χημειοθεραπείες χωρίς άδεια - Προκαταρκτική εξέταση για τους ελέγχους που έγιναν στο παρελθόν
Στο «μικροσκόπιο» ο υπεύθυνος λειτουργίας της κλινικής αλλά και ο ιδιώτης πνευμονολόγος γιατρός που είχε υπό τον έλεγχό του το ογκολογικό τμήμα
Δικαστικοί επιμελητές «σφράγισαν» την ιδιωτική κλινική
Γιώργος Μαζωνάκης: «Θέλουμε έναν μηχανισμό να πιάνει όλα αυτά τα παράνομα ιατρεία», λέει ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΙΣΑ, Ανδρέας Φουστάνος
Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΙΣΑ και διάσημος πλαστικός χειρουργός, Ανδρέας Φουστάνος, μίλησε στην εκπομπή «Health Talks» για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη
Ανδρέας Φουστάνος
Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για 6 κινητά, σκληρό δίσκο και USB προτείνει ο εισαγγελέας για την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη
Κινητά έχουν κατασχεθεί από τους 2 προφυλακισμένους γιατρούς του Κολωνακίου, 2 γραμματείς και μία νοσηλεύτρια που εργαζόταν στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου
Γιώργος Μαζωνάκης 5
Φωτιά στο Μάτι: «Όχι» στα ελαφρυντικά στους δύο υψηλόβαθμους πυροσβέστες και τον πρώην ΓΓ της Πολιτικής Προστασίας 
Από τους τρεις φυλακισθέντες, οι δύο έχουν αποφυλακιστεί με έκτιση ποινής και μόνον ο Σωτήρης Τερζούδης παραμένει έγκλειστος
Μέλη του Συλλόγου Εγκαυματιών από το Μάτι αγκαλιάζονται μετά την ανακοίνωση της απόφασης
Ανανεώθηκε πριν 28 λεπτά
Οι πρώτες δηλώσεις του νέου δικηγόρου της γιατρού που προφυλακίστηκε για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη - «Έχει πει την αλήθεια στην μοναδική της κατάθεση»
«Αναμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και την άρση του απορρήτου», ανέφερε ο Νίκος Αλεξανδρής
Νίκος Αλεξανδρής