Ελλάδα

Ρόδος: Οδηγός λεωφορείου υπέστη έμφραγμα και πέθανε λίγο πριν επιβιβάσει τουρίστες

Το ΕΚΑΒ έφθασε πολύ γρήγορα ωστόσο ήταν πολύ αργά για τον 57χρονο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα της Τρίτης (15.07.2025) σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ρόδου, ένας 57χρονος οδηγός τουριστικού λεωφορείου, πατεράς δυο παιδιών.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, ο άτυχος οδηγός κατέρρευσε ενώ περίμενε να επιβιβάσει τουρίστες στο ξενοδοχείο της Ρόδου – όπως γράφει το τοπικό σάιτ, υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Το ΕΚΑΒ έφθασε πολύ γρήγορα ωστόσο ήταν πολύ αργά για τον 57χρονο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Εγγλέζος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Με βαθιά θλίψη και οργή πληροφορηθήκαμε για τον άδικο χαμό ακόμη ενός συναδέλφου, οδηγού τουριστικού λεωφορείου, ο οποίος υπέστη ανακοπή την ώρα της εργασίας του, καθώς ετοιμαζόταν να παραλάβει τουρίστες. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.Το νέο αυτό τραγικό περιστατικό δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ένα “τυχαίο γεγονός”.

Είναι άλλη μία απόδειξη των συνθηκών πίεσης και εξάντλησης που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο, ιδιαίτερα μέσα στην «καρδιά» της σεζόν. Από την πρώτη στιγμή, το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου και το Εργατικό Κέντρο ζήτησαν να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως ορίζει ο νόμος για τα εργατικά δυστυχήματα. Ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων ήταν παρών από την πρώτη στιγμή, σε αυτή την δύσκολη στιγμή. Για ακόμη μια φορά, τονίζουμε την κραυγαλέα απουσία Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας στο νησί της Ρόδου.

Σε έναν τόπο με τόσο υψηλή τουριστική και εργασιακή δραστηριότητα, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει επαρκής ελεγκτικός μηχανισμός για να διασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Οι εργοδότες πρέπει να ελέγχονται για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοί μας και η Πολιτεία οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της. Ως Εργατικό Κέντρο, καλούμε τα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην δημιουργία της Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας στο νησί μας. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η απαξίωση της ζωής των εργαζομένων στο όνομα του κέρδους. Στις πόσες ζωές θα συγκινηθούνε οι αρμόδιοι άραγε;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τη «Μεγάλη Μπλε Αποστολή» – Τα δημοτικά σχολεία ενώνουν δυνάμεις για το νερό
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και αποτελεί κοινή πρωτοβουλία της ΕΥΔΑΠ, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΕΥΔΑΠ
Στάση εργασίας στα λιμάνια στις 30 Οκτωβρίου: Σε επτά παραμένουν δεμένα τα πλοία
Η κινητοποίηση συνδέεται με τις ανησυχίες για τη χρήση των λιμενικών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο στρατιωτικών επιχειρήσεων, τις επιπτώσεις της αυτοματοποίησης στην απασχόληση και την ανάγκη διασφάλισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ελεύθερος ένας εκ των συλληφθέντων που έκλεβαν καλώδια χαλκού αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Παιανία
«Έπειτα από έκθεση βιντεοληπτικού υλικού, και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του» σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο του Ιωάννη Γλύκα
Μέλη της συμμορίας που έκλεβε τα καλώδια
Λάρισα: Η συγκινητική ιστορία του μικρού Στέφανου – Από τη μάχη για τη ζωή του σημαιοφόρος σημαιοφόρος στην παρέλαση
Πριν από δέκα χρόνια, ένας πυροσβέστης τον έβγαζε από ένα φλεγόμενο διαμέρισμα στη Λάρισα - Σήμερα, ο Στέφανος ετοιμάζεται να γίνει σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με τη μητέρα του να περπατά δίπλα του
Ο μικρός Στέφανος