Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ρομά λήστεψαν ηλικιωμένη στου Παπάγου προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

Ρομά λήστεψαν ηλικιωμένη στου Παπάγου προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

Δύο άνδρες Ρομά εισέβαλαν στο σπίτι μιας ηλικιωμένης στου Παπάγου, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, ώστε να τη ληστέψουν. Σοκ προκαλεί η δράση τους και το θράσος τους από τον τρόπο που της άρπαξαν κοσμήματα.

Οι δύο Ρομά προσπάθησαν να απασχολήσουν με διάφορους τρόπους την ηλικιωμένη μέσα στο σπίτι της στου Παπάγου, βάζοντάς τη να ανάψει όλα τα μάτια της κουζίνας και να βράσει νερό, με τον έναν να ανάβει τον απορροφητήρα για να μην ακούγεται ο συνεργός του που ψάχνει μέσα στο σπίτι.

Μάλιστα, προσπαθούν να την πείσουν να βάλει σε μια χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια σε αλουμινόχαρτο τα κοσμήματα που φοράει, με το πρόσχημα ότι δεν θα λιώσουν εάν υπάρξει διαρροή… ρεύματος. Όσο τη βοηθάει ο ένας, ο άλλος τη ρωτάει αν έχει και άλλα κοσμήματα στο σπίτι, προκειμένου να μην… λιώσουν και αυτά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που μετέδωσε και το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της ληστείας, όταν η γυναίκα τους αντιλήφθηκε, έβαλε τις φωνές και οι Ρομά δεν δίστασαν να τη χτυπήσουν για να μπορέσουν να φύγουν πριν τους πιάσουν οι Αρχές.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους εμπλεκόμενους, έναν 23χρονο Ρομά, ο οποίος εντοπίστηκε στα Λιόσια και στο σπίτι του βρέθηκαν διάφορα κλοπιμαία.

Ο άλλος εμπλεκόμενος είναι ένας 32χρονος Ρομά, ο οποίος μένει στη Χαλκίδα και έχει ταυτοποιηθεί αλλά διαφεύγει μέχρι στιγμής τη σύλληψη.

Αμφότεροι οι άνδρες είναι σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις