Παρασκευή, 31 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αγωγή 30.000 ευρώ για τον θάνατο της μικρής Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αγωγή 30.000 ευρώ για τον θάνατο της μικρής Ίριδας

H Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στη φυλακή, κατηγορούμενη για τους θανάτους των τριών παιδιών της. Αγγελική Τσιόλα και Αντιγόνη Μητσέλου συγκρούονται για το τέλος της μικρής Ίριδας, την Άνοιξη του 2021…

Για «κατασκευή στοιχείων» στην υπόθεση θανάτου της Ίριδας, του 6,5 μηνών βρέφους που είχαν αποκτήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης, κατηγορεί την παθολογοανατόμο Αντιγόνη Μητσέλου, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα, Αγγελική Τσιόλα. Οι βαρύτατες κατηγορίες περιλαμβάνονται στην αγωγή ύψους 30.000 ευρώ που κατέθεσε πρόσφατα η κυρία Τσιόλα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, στην ίδια αγωγή γίνεται λόγος για προσβολή της προσωπικότητας της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα, που συνίσταται στην τέλεση των αδικοπρακτικών ενεργειών της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Η νέα διαμάχη αφορά την αιτία θανάτου του βρέφους που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2021. Πρόκειται για ένα κομβικό ζήτημα της πολύκροτης υπόθεσης με κεντρικό πρόσωπο την Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται ότι σκότωσε τις 3 ανήλικες κόρες της. «Αν οι συνθήκες θανάτου της μικρής Ίριδας είχαν αποσαφηνιστεί νωρίτερα, η Τζωρτζίνα δεν θα είχε καταλήξει» έχουν αναφέρει άτομα που πήραν μέρος στις έρευνες από τις αρχές του 2022.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου που εκπροσωπεί την Αγγελική Τσιόλα, «η παθολογοανατόμος ενώ γνωμάτευσε εγγράφως περί του ευρήματος της αγενεσίας φλεβοκόμβου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και ενώ δημόσια σε συνεντεύξεις της, υπεραμύνθηκε περί αυτού του ευρήματος, εντέλει σε ένορκες καταθέσεις στην αρμόδια ανακρίτρια, άλλαξε τα λεγόμενά της».

«Ανακάλεσε και υποστήριξε ψευδώς ότι δήθεν είχε ενημερώσει την εντολέα μου πως λειτουργούσε ο φλεβόκομβος και ότι εκείνη, έτσι συνειδητά επέλεξε να το αποκρύψει από τις αρμόδιες Αρχές. Πρόκειται περί αυταπόδεικτου ψεύδους, το οποίο όμως δεν βλάπτει μόνο την εντολέα μου, αλλά δημιουργεί προσκόμματα στην αναζήτηση της αλήθειας από το αρμόδιο δικαστήριο» ανέφερε ο δικηγόρος.

Από το περιβάλλον της Αγγελικής Τσιόλα γίνεται σαφές ότι η ίδια κινήθηκε νομικά ως όφειλε, τόσο για την προστασία της προσωπικότητάς της, όσο και της ακεραιότητά της, ως ιατροδικαστική λειτουργός. «Έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του κόσμου, ως μια ιατροδικαστής που χάρη σε αυτήν έχουν εξιχνιαστεί πολύ σοβαρά εγκλήματα» κατέληξε ο δικηγόρος της.

Τι λέει η Αντιγόνη Μητσέλου

Από την πλευρά της η Αντιγόνη Μητσέλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατροδικαστικής – Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, δεν έχει προβεί έως τώρα σε επίσημες δηλώσεις ή νομικές κινήσεις. Τον Απρίλιο του 2022 είχε τονίσει ότι «η καρδιά της Ίριδας λειτουργούσε φυσιολογικά τη στιγμή του θανάτου της και δεν πέθανε από το σπάνιο φαινόμενο της αγενεσίας φλεβοκόμβου από το οποίο έπασχε».

Είχε υποστηρίξει μάλιστα ότι στην ιστολογική της έκθεση, αναφερόταν ότι «αναγνωρίστηκαν νευρικές ίνες στο περικάρδιο και στο παρέγχυμα του μυοκαρδίου» με άλλα λόγια ότι η καρδιά του βρέφους χτυπούσε φυσιολογικά. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις