Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία – Ήμουν και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία – Ήμουν και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας»

Αρνήθηκε κατηγορηματικά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης (15.11.23) μετά από απανωτές διακοπές και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη (23.11.23). Συναισθηματικά φορτισμένη, κλαίγοντας πολλές φορές, η κατηγορούμενη δήλωσε «πως ήταν, είναι και θα είναι η μαμά» της πρωτότοκης κόρης της και πως αυτό δεν μπορεί να της το στερήσει κανείς.

«Θα ξεκινήσω από την αρχή. Θα σας πω. Ήμουν, είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς. Την κατηγορία την αρνούμαι κατηγορηματικά. Είναι κάτι που δεν πέρασε, ούτε θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου, να πειράξω έστω και και τρίχα από την κόρη μου. Αυτό που έχω ακούσει στο σύνολο της ακροαματικής διαδικασίας… δεν μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Δεν ήταν η Τζωρτζίνα μου», δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεκινώντας την απολογία της.

«Είναι πολύ δύσκολο να μιλάω για την Τζωρτζίνα σε παρελθόντα χρόνο. Να μιλάω για εκείνη, όταν εκείνη δεν είναι εδώ… Όλο το καλοκαίρι το είχαμε περάσει, όλα τα βράδια επειδή ο Μάνος δούλευε, στην πλατεία να κάνει κούνια, τραμπάλα, τσουλήθρα, να παίζει κυνηγητό, κρυφτό. Ήταν της εξωτερικής δραστηριότητας.
Αυτές είναι μερικές στιγμές που δυστυχώς με κάνουν και γυρνάω πίσω», είπε, εμφανώς δακρυσμένη στο δικαστήριο. 

Στη συνέχεια, η ίδια άρχισε να περιγράφει, τί συνέβη από τη στιγμή της γέννησης της πρωτότοκης κόρης της. «Γεννήθηκε 31-10-13. Η εγκυμοσύνη ήταν ομαλή. Γεννήθηκε με καισαρική τομή, γιατί υπήρξε κάποια επιπλοκή τις τελευταίες ώρες. Βγήκε εκτάκτως το απόγευμα στις 7:20», δήλωσε.

Και συνέχισε: «Η Τζωρτζίνα όταν την πήρα, ήμουν η τελευταία που την είδα, γιατί ήμουν σε μέθη. Ήταν ένα πλασματάκι που με το που με κοίταξε, με κοιτούσε με τόση αγάπη, πώς να σας το εξηγήσω. Ένιωσα ότι αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά για πρώτη φορά. Με αυτά τα ματάκια όταν με κοίταξε, μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη τη μέρα της υποσχέθηκα και της ορκίστηκα ότι θα είμαι πάντα δίπλα της, θα είμαι εκεί για εκείνη.

«Όσο ήταν μωρό, είχε κολικούς, ξαγρυπνούσε. Η Τζωρτζίνα μεγάλωνε φυσιολογικά δίπλα μας. Ζούσαμε τότε στο σπίτι που μου είχε παραχωρήσει ο θείος μου. Το 2014 μετακομίσαμε λόγω έλλειψης χώρου, για να έχει κι ένα δωμάτιο η Τζωρτζίνα. Το δωμάτιο είχε μια μεγάλη πεταλούδα και είχε το παρατσούκλι “Μετασλούδα” από την πεταλούδα».

«Δεν την παράτησα ποτέ»

«Από τη μέρα που γεννήθηκε μέχρι και που έφυγε ήμασταν όλη την ώρα μαζί. Δεν την παράτησα, ήμασταν δίπλα της σε όλα. Έγινα καλύτερος άνθρωπος με την Τζωρτζίνα, μεγάλωνα μαζί της, ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα. Θέλαμε να της δώσουμε βάσεις για τη ζωή της, αξίες, να γίνει καλός άνθρωπος. Προσπαθήσαμε ήμασταν πολύ νέοι…» τόνισε η κατηγορούμενη.

Στη συνέχεια, επεσήμανε πως ακόμα δεν έχει μάθει, πώς έφυγε η κόρη της. «Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω μάθει το γιατί. Κανείς δεν μας έχει πει με αποδείξεις, τί έπαθε το παιδί. Με δεδομένα, όχι με εικασίες», είπε η κατηγορούμενη.

Όπως ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου, «η Τζωρτζίνα γύρω στην ηλικία των 3 ετών είχε πρόβλημα με τις αμυγδαλές και με τα αυτιά. Τότε χειρουργήθηκε στο Καραμανδάνειο». 

«Αν είχε επέμβει κάποιος τρίτος στο σώμα της δεν υπήρχε περίπτωση να μην μιλήσει»

Στο μεταξύ, κατηγορηματική εμφανίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της πως εάν κάποιος είχε επέμβει στο σώμα της Τζωρτζίνας, εκείνη θα είχε μιλήσει.

«Δεν ήταν το παιδί που μπορούσε να χειριστεί κάποιος, να πέσει στην αντίληψή της το παραμικρό και να μην το πει σε κάποιον τρίτο», ανέφερε η κατηγορούμενη, ξεκαθαρίζοντας: «αν είχε επέμβει κάποιος τρίτος στο σώμα της, δεν υπήρχε περίπτωση να μην μιλήσει! Άκουσα για φοβισμένο παιδί που δεν μιλούσε! Ακούς πράγματα, τα οποία δε στέκουν με τίποτα. Κι εκείνη την ώρα μέσα σου παλεύεις να μιλήσεις και να μη μπορείς! Αυτή την ώρα την περίμενα πώς και πώς! Από τα τέρατα που έχω ακούσει!».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στα προσωπικά της με τον πατέρα της Τζωρτζίνας, Μάνο Δασκαλάκη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως δεν έμεναν σε μεζονέτα.

«Της είχα ανακοινώσει την 4η εγκυμοσύνη. Η αντίδραση της ήταν η πιο δυνατή αγκαλιά του κόσμου. Δεν της είχα πει κάτι για τον μπαμπά της. Δυστυχώς, θα τα πω γιατί πρέπει να τα πω. Προσπαθούσα να προστατεύω τα παιδιά από τα προσωπικά μας, αλλά δεν είχαμε μεζονέτα. Δίπλα ήμασταν και δυστυχώς και κακώς άκουγαν.

Η Τζωρτζίνα δεν εκφράστηκε ποτέ γι’ αυτά. Μας είχε κινήσει την περιέργεια και είχαμε ρωτήσει ψυχολόγο. Η Τζωρτζίνα ένιωσε την απώλεια των δύο μικρότερων αδελφών της, αλλά δεν εκφράστηκε ποτέ. Αυτό μας προβλημάτισε και είχαμε ρωτήσει την ψυχολόγο. Μας συμβούλευσε να μην την πάρουμε στην τελετή, μήπως υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις. Όταν αντικρίσαμε τη Μαλένα, της μιλούσε και της έλεγε αυτό είναι το σπιτάκι της Μαλένας. Θα σε βλέπω στον ουρανό, της είπε».

«Και απαντήσεις δεν παίρνω και κατηγορούμαι κιόλας»

Η 34χρονη υποστήριξε ότι έβγαλε τα μαύρα, επειδή το ζήτησε η Τζωρτζίνα και ανάφερε: «Κάποια στιγμή μου είπε: “βγάλε αυτά τα μαύρα, δε μπορώ να σε βλέπω, εγώ κι ο μπαμπάς είμαστε δυνατοί. Γίνε κι εσύ”. Λίγο αργότερα ξέσπασε, λέγοντας: «Και αγανάκτηση έχω και θυμό έχω και δεν μπορώ να εξηγήσω και Θεούς και Δαίμονες έχω και απαντήσεις δεν παίρνω και κατηγορούμαι κιόλας! Και τετραπληγικό που έγινε το παιδί μου, εγώ το ήθελα. Δε μπορώ να διανοηθώ γονιός να απαρνηθεί το παιδί του. Μόνο τα μάτια της να μπορούσε να έχει ανοιχτά, για μένα ήταν όλη μου η ζωή».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις