Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δύο δύσκολα μέτωπα σήμερα – Το παρασκήνιο της συνάντησης με τον Μάνο Δασκαλάκη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δύο δύσκολα μέτωπα σήμερα – Το παρασκήνιο της συνάντησης με τον Μάνο Δασκαλάκη

Συνεχίζεται σήμερα (11.01.2023) η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. Νωρίτερα όμως η 34χρονη μητέρα από την Πάτρα έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών που είχε με τον Μάνο Δασκαλάκη

Η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται να βρεθεί ξανά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου ξεκίνησε την Δευτέρα η δίκη της για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Ο πρώτος που αναμένεται να καταθέσει είναι ο πατέρας των μικρών κοριτσιών από την Πάτρα, ο Μάνος Δασκαλάκης. 

Η Ρούλα Πισπιρίγου, που χρεώνεται τους θανάτους των τριών παιδιών της, νωρίς το πρωί της Τετάρτης (11.01.2023) αναμένεται να μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται για «ανθρωποκτονία τετελεσμένη και σε απόπειρα» σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας, στο γραφείο της 35ης Τακτικής Ανακρίτριας η οποία της αποδίδει κατηγορίες για τους θανάτους της δεύτερης κόρης της Μαλένας και του τελευταίου παιδιού της, της 6 μηνών Ίριδας.

Ρούλα Πισπσιρίγκου: Λογοδοτεί και για Μαλένα – Ίρδα

Η κατηγορία για την οποία θα λογοδοτήσει σήμερα στην Ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή. Η δικογραφία περιλαμβάνει τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019 στο Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού, όπου το κοριτσάκι είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» και θα έπαιρνε εξιτήριο άμεσα και τον θάνατο της έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021 στο δωμάτιο που κοιμόταν με την μεγάλη της αδελφή Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 34χρονης, Αλέξη Κούγια, η εντολέας του, μετά από τρεις προθεσμίες που έχει λάβει, σήμερα θα απολογηθεί στην δικαστική λειτουργό, στην οποία θα προσκομίσει απολογητικό υπόμνημα 120 σελίδων.

Σε μία από τις δύο διαδικασίες η Ρούλα Πισπιρίγκου

Όπως εκτιμάται, η απολογητική διαδικασία θα διαρκέσει πολλές ώρες και η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αναμένεται να δώσει “παρών” στο άλλο μέτωπο που έχει ανοικτό. Έτσι το ΜΟΔ, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί, εφόσον η κατηγορουμένη δεν θα μπορεί να παραστεί λόγω της απολογίας της στην ανακρίτρια , θα δώσει διακοπή της συνεδρίασης για άλλη δικάσιμο.

Η θέση που θα εκφράσει στην Ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι πάγια και από την αρχή της ποινικής εμπλοκής της διατυπωμένη: Αρνείται ότι σκότωσε τα δύο κοριτσάκια όπως αρνείται ότι είναι υπαίτια και για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ο κ. Κούγιας έχει εκφράσει δημόσια την θέση της εντολέως του πως η υπόθεση της 34χρονης αποτελεί “την δικαστική πλάνη του αιώνα”. Μία “πλάνη” που σύμφωνα με την υπεράσπιση της μητέρας των τριών παιδιών, εν πολλοίς οφείλεται σε λανθασμένες εκτιμήσεις ιατροδικαστών αλλά και σε απουσία σοβαρών αντεπιχειρημάτων από την προηγούμενη νομική εκπροσώπηση της κατηγορουμένης. Κατά τον κ. Κούγια , η γνωμοδότηση των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα σε ότι αφορά τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη, είναι “κωμικού περιεχομένου” και θα καταρριφθεί με πλήθος επιστημονικών εκτιμήσεων ιατροδικαστών που ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων ή πραγματογνώμονες θα δώσουν εντελώς άλλη διάσταση στην υπόθεση.

Κρίσιμη η σημερινή διαδικασία

Η σημερινή διαδικασία θεωρείται κρίσιμη για την συνολική εξέλιξη της ποινικής εμπλοκής της Ρούλας Πισπιρίγκου, με τον συνήγορο της να έχει δηλώσει πριν λίγο καιρό, πως αναμένει ή επιδιώκει με την παράθεση πληθώρας επιστημονικών δεδομένων, ότι η εντολέας του δεν θα κριθεί προφυλακιστέα για αυτήν την δικογραφία.

Σε κάθε περίπτωση, η ποινική πορεία συγκεκριμένης δικογραφίας φαίνεται πως δεν αφήσει ανεπηρέαστη την εξελισσόμενη,πλέον, δίκη για την Τζωρτζίνα.

Αν με το πέρας της ανάκρισης, που από σήμερα μετά την απολογία της 34χρονης, μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωση της, το Συμβούλιο που θα κρίνει την υπόθεση διατάξει την παραπομπή της 34χρονης και για τα δύο μικρότερα παιδιά της, πρόθεση της υπεράσπισης της είναι να αιτηθεί να συνενωθούν οι δύο δικογραφίες ώστε η Ρούλα Πισπιρίγκου να δικαστεί σε μία δίκη για όλες τις βαριές εγκληματικές ενέργειες κατά των παιδιών της, που της αποδίδονται. Αν πάλι, το Συμβούλιο αποφανθεί ότι η 34χρονη δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη, ο αντίκτυπος μίας τέτοιας δικαστικής κρίσης θα είναι αναμφίβολα ένα ισχυρό χαρτί για την κατηγορούμενη για την δίκη που ξεκίνησε στο ΜΟΔ για την Τζωρτζίνα.

Τι συνέβη στην πρώτη συνάντησή της με τον Μάνο Δασκαλάκη

Υπενθυμίζεται ότι Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης συναντήθηκαν στα δικαστήρια, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου της πρωτότοκης κόρης τους, Τζωρτζίνας. 

Ο πατέρας των τρίων μικρών κοριτσιών από την Πάτρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του T-live, μπήκε αμίλητος στην αίθουσα του δικαστηρίου και κάθισε μαζί με τους δικηγόρους του στην πρώτη σειρά των εδράνων, περιμένοντας να ξεκινήσει η διαδικασία. Ενδιαφέρον έχει η στιγμή που μπήκε στην αίθουσα η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία… σάρωσε με το βλέμμα της όλο τον χώρο. Όπως αναφέρθηκε στο ίδιο ρεπορτάζ, το πρώτο βλέμμα ήταν αυτό προς τον εν διαστάσει σύζυγό της, με τον ίδιο να αποφεύγει να την κοιτάξει. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η  Ρούλα Πισπιρίγκου όταν μπήκε στην δικαστική αίθουσα επικράτησε σιγή και φέρεται να ήταν ατάραχη. Κατέβασε την μάσκα της και «σκάναρε» όλη την αίθουσα, ποιοι ήταν εκεί και παρακολουθούσαν τη δίκη. Κατέληξε μάλιστα στο σημείο όπου καθόταν ο Μάνος Δασκαλάκης, με το βλέμμα της να μένει ελάχιστα δευτερόλεπτα πάνω του. Εκείνος από την πλευρά του, είχε καρφώσει το βλέμμα του ευθεία μπροστά για να αποφύγει να κοιταχτούν. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Τι αναμένεται να υποστηρίξει ο Μάνος Δασκαλάκης

Οι μαρτυρίες στενών φίλων του στο LIVE NEWS και οι αποκλειστικές πληροφορίες για αυτά που είναι έτοιμος να πει, φουντώνουν ακόμα περισσότερο την πολύκροτη υπόθεση.

Το στενό του περιβάλλον ξεκαθαρίζει πως ο πατέρας δεν έχει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κρύψει το παραμικρό. Θα επαναλάβει το περιεχόμενο της κατάθεσης που είχε δώσει τον περασμένο Απρίλιο στην ανακρίτρια και θα στηρίξει την κατηγορία που αποδίδεται στην πρώην γυναίκα του, για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη.

Κλεισμένος στον εαυτό του, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, επαναλαμβάνει στοn στενό κύκλο φίλων και συγγενών που συνομιλεί, ότι θέλει να δικαιωθεί η μνήμη της κόρης του και να κλείσει η υπόθεση.

«Η ψυχολογική του κατάσταση είναι σκ@τ@».

Σε στέκια που σύχναζε στην Πάτρα μέχρι και πριν από έναn χρόνο, οι φίλοι του αναρωτιούνται και σκέφτονται τον Γολγοθά που ανεβαίνει. Τα όσα λέει στο LIVE NEWS πρώην εργοδότης του, συμπυκνώνουν τα περισσότερα από αυτά που έχουν στο μυαλό τους, ορισμένοι από εκείνους που κάποτε τον έβλεπαν καθημερινά.

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις