Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Στην αστυνομοκρατούμενη Ευελπίδων έφτασε η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί για την δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας. Η 33χρονη συνελήφθη ενώ βρισκόταν ήδη στην ΓΑΔΑ και δεν έδωσε ποτέ κατάθεση στους αστυνομικούς.

Υπό αδιανόητα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σήμερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων με κουκούλα στο κεφάλι της, μάσκα, χειροπέδες. Κατά τη μεταγωγή της είχε συνεχώς σκυμμένο το κεφάλι της και άκουγε τις ύβρεις του πλήθους, που της φώναζε: «δολοφόνισσα», «βρωμιάρα», «που@@@@α», «ψόφα», «έχεις σκοτώσει και τα άλλα παιδιά; Γιατί;». 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φορούσε και αυτή τη φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ μεταφέρθηκε στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας σε κλοιό αστυνομικών της ΟΠΚΕ… 

Δείτε εικόνες από τα όσα έγιναν στα δικαστήρια

Σήμερα (04.04.2022) θα είναι η πρώτη επίσημη τοποθέτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου έναντι των στοιχείων των Αρχών που την κατέστησαν υπόλογη για τον φόνο του παιδιού της.

Η γυναίκα που στις 29 Ιανουαρίου είδε την τρίτη κόρη της να καταλήγει στα χέρια των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, οι οποίοι αγωνιωδώς πάλευαν να κρατήσουν το παιδί στην ζωή, προσέρχεται σε απολογία αρνούμενη ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Δύο μήνες μετά τον θάνατο της 9χρονης και ενώ είχε κηδέψει τα άλλα δύο κοριτσάκια της, η 33χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Δύο μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και οι ειδικοί επιστήμονες που τους συνέδραμαν καθοριστικά στην κρίσιμη έρευνα τους, εξέταζαν εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια τόσο για το χρονικό της πορείας του παιδιού, όσο και για την συμπεριφορά της μητέρας.

Απέναντι σε αυτήν την κατηγορία, σήμερα η μητέρα της Τζωρτζίνας συνοδευόμενη από τους συνηγόρους της Κωνσταντίνο Ζάρδα, που διορίστηκε από την Ανακρίτρια και Όθωνα Παπαδόπουλο που κλήθηκε από την πλευρά της κατηγορουμένης, θα αντιτάξει τους ισχυρισμούς της.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις