Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε στο δικαστήριο – Συνεχίζεται η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε στο δικαστήριο – Συνεχίζεται η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη

Ντυμένη στα μαύρα και φορώντας μια μακριά καπαρντίνα η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τον θάνατο των τριών παιδιών της στην Πάτρα, έφτασε συνοδευόμενη από αστυνομικούς λίγο πριν τις 9 το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Περίπου μία ώρα αργότερα έφτασε στο δικαστήριο και ο Μάνος Δασκαλάκης

Σημειώνεται πως σήμερα συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Τζωρτζίνας. Η δίκη θα συνεχιστεί με την εξέταση του εν διαστάσει συζύγου της, Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος αναμένεται να δεχτεί πλήθος ερωτήσεων από τον Αλέξη Κούγια.

Λίγο πριν μπει στην αίθουσα του δικαστηρίου ο Αλέξης Κούγιας μίλησε και πάλι στους δημοσιογράφους λέγοντας πως: «Δεν μπορώ να πιστέψω πως για αυτόν το μόσχο τον σιτευτό σκότωσε τα παιδιά της. Η προηγούμενη δικάσιμος αναίρεσε τον ισχυρισμό αυτόν. Απεδείχθη το εντελώς αντίθετο, ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν αθεράπευτα ερωτευμένος με την γυναίκα αυτή, τη θαύμαζε και την εκτιμούσε, αναγνώριζε τι είχε κάνει για τα παιδιά τους και την ήθελε πάρα πολύ». Συνέχισε λέγοντας πως η ίδια πιστεύει ότι θα αθωωθεί και τόνισε πως λίγο πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα ο Δασκαλάκης της έστελνε ερωτικά μηνύματα ρωτώντας την τι εσώρουχα φοράει «με την κατηγορούμενη να του απαντάει περίπου “σαν δε ντρέπεσαι λίγο”».

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για τα τρία «τραγικά παιδιά» της οικογένειας που έπασχαν από σοβαρά προβλήματα υγείας και σημείωσε: «Ψάχνουν να βρουν πώς γίνεται να πεθάνουν τρία παιδιά… γίνεται… αν σου χτυπήσει ο χάρος την πόρτα και διάβολος θέλει να σε κάνει δυστυχισμένο, το κάνει». 

Συνέχισε λέγοντας πως η δικαιοσύνη πρέπει να είναι πολύ προσεκτική ειδικά στον πρώτο βαθμό «και να μη λένε “άσε τώρα να κάνουμε αυτό που θέλει η κοινωνία” όταν έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα και θα έρθει η δικαιοσύνη μετά να διορθώσει τα πράγματα. Δεν είναι έτσι».

Ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου «γέλασε πικρά» όταν άκουσε ότι τον Μάνο Δασκαλάκη να λέει ότι υποκρινόταν επί 3 χρόνια καθώς τα ερωτικά μηνύματα υπήρχαν από το 2019, ενώ το τελευταίο μήνυμα ήταν λίγο πριν φύγει από τη ζωή η Τζωρτζίνα.

Επίθεση Κούγια σε δημοσιογράφο

Ένα επεισόδιο έγινε λίγο πριν την έναρξη της δίκης με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος επιτέθηκε σε δημοσιογράφο που εργάζεται στην εφημερίδα ΜΠΑΜ.

Την ώρα που βρισκόταν στην έδρα του στο δικαστήριο, ο Αλέξης Κούγια παρατήρησε στα καθίσματα έναν δημοσιογράφο από τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Ξαφνικά ξεκίνησε μια λεκτική επίθεση προς τον δημοσιογράφο, φωνάζοντάς του ότι κανείς δεν μπορεί να τον εκβιάσει, ενώ έβρισε τον δημοσιογράφο και τον εργοδότη του.

Και το επεισόδιο δεν σταμάτησε εκεί. Ο Αλέξης Κούγιας σηκώθηκε από την έδρα του και κινήθηκε επιθετικά προς το εν λόγω δημοσιογράφο και συνέχιζε να τον βρίζει. Μάλιστα αποπειράθηκε να τον αγγίξει επιθετικά με το χέρι του, αλλά ο δημοσιογράφος πρόλαβε να απομακρυνθεί.

Στο σημείο αυτό αστυνομικοί επενέβησαν για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Έπειτα ο κ. Κούγιας επέστρεψε στην έδρα του, ωστόσο μετά από λίγο άρχισε ξανά την λεκτική επίθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά «βρήκατε τη φουκαριάρα και την βάλατε φυλακή».

Στη συνέχεια στην αίθουσα εισήλθε ακόμα ένας δημοσιογράφος, αυτή τη φορά από τον ΑΝΤ1, με τον Αλέξη Κούγια να επιτίθεται φραστικά και στον ίδιο χρησιμοποιώντας χυδαίες φράσεις.

«Κλαρινογαμπρός…»

Ο Μάνος Δασκαλάκης καταθέτει για τρίτη μέρα, ενώ κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης (15.2.2023) ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, βομβάρδισε με ερωτήσεις τον εν διαστάσει σύζυγό της. 

Ο Αλέξης Κούγιας δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Μάνο Δασκαλάκη, που παρίσταται στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας, «κλαρινογαμπρό» λίγο πριν μπει στην αίθουσα του δικαστηρίου την Τετάρτη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Δεν σκοτώνεις τα παιδιά σου για έναν κλαρινογαμπρό».

Σήμερα ο πατέρας των τριών παιδιών από την Πάτρα θα κληθεί και πάλι να απαντήσει στις ερωτήσεις του κ. Κούγια, ο οποίος αντιστρέφει τις παραδοχές του βουλεύματος, ισχυριζόμενος πως δεν ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου αυτή που δεν άντεχε να αποχωριστεί τον σύζυγο της, αλλά ότι ο Δασκαλάκης ήταν αυτός που «είχε απόλυτο έρωτα με την κατηγορουμένη».

Ο Μάνος Δασκαλάκης υποστηρίζει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωνε τα παιδιά της προσπαθώντας να τον πείσει να μην χωρίσουν…

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις