Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Για αυτό το λόγο ο παππούς της σκότωσε την γιαγιά της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Για αυτό το λόγο ο παππούς της σκότωσε την γιαγιά της
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Ημέρες μετά το «ξέσπασμα» της υπόθεσης στην Πάτρα, έγινε γνωστό ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου κάθεται στο εδώλιο για δολοφονία…

Η συνονόματη γιαγιά της, Ρούλα, δολοφονήθηκε το 1965 στα 18 χρόνια της και για την δολοφονία αυτή καταδικάστηκε ο εν διαστάσει σύζυγός της, Τάκης Πισπιρίγκος.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Τάκης Πισπιρίγκος ζήλευε παθολογικά την πανέμορφη Ρούλα και περιόριζε τις κινήσεις της. Την παρακολουθούσε διαρκώς, αλλά όχι χωρίς αιτία, όπως τουλάχιστον περιγράφουν στην εδημερίδα παλιοί γείτονες του στην περιοχή του Κρεμανταλά και θαμώνες εκείνης της εποχής των καφενείων που λειτουργούσαν στα Σύνορα.

Σήμερα μετά από 57 ολόκληρα χρόνια, δύο απ’ αυτούς τους θαμώνες, ο Π.Τ. και ο Ν.Α., μιλούν για τα γεγονότα της εποχής.

Έτσι έφτασαν στο φονικό

«Ο Τάκης ήταν τρελά ερωτευμένος με τη Ρούλα. Την πρόσεχε και καμάρωνε μέχρι που φώλιασαν υποψίες στο μυαλό του. Από τότε, πράγματι, έγινε χειριστικός και ήθελε να γνωρίζει το κάθε της βήμα γιατί τραβούσε μεγάλο ζόρι από “φίλους” του. Δεν μπορείτε να φανταστείτε την “καζούρα” σε βάρος του στα καφενεία. Πολλές φορές γινόντουσαν άσχημα πράγματα. Ντρεπόταν και “φόρτωνε” και κάπως έτσι έφτασε στο φονικό.

«Δεν θέλουμε να προσβάλουμε τη μνήμη της γυναίκας. Δεν ξέρουμε τι ίσχυε και τι όχι, αν η Σωτηρούλα ήταν άπιστη, εκείνο που καταθέτουμε, όμως, είναι ότι ο Τάκης είχε περιέλθει σε μια κατάσταση, που ήταν για λύπηση…».

Έμεινε 15 χρόνια στη φυλακή

Ο παππούς της Ρούλας Πισπιρίγκου καταδικάστηκε και εξέτισε ποινή 15 χρόνων στις φυλακές της Κέρκυρας και της Πάτρας, που βρισκόταν τότε στην οδό Ρήγα Φεραίου. Ως έγκλειστος έδειξε άριστη διαγωγή. Θυμούνται παλιοί γνωστοί του ότι ο διευθυντής των φυλακών της Πάτρας τον αγαπούσε γιατί ήταν υπόδειγμα φυλακισμένου και του είχε τόση εμπιστοσύνη, ώστε του ανέθετε εξωτερικές δουλειές και μπορούσε να παίρνει κάποιες ανάσες ελευθερίας στην πόλη!

Ο Τάκης Πισπιρίγκος αποφυλακίστηκε το 1980 και αμέσως τότε αναζήτησε τον 16χρονο πλέον γιο του Ανδρέα (πατέρα της Ρούλας), ο οποίος είχε ανατραφεί από τους γονείς της στραγγαλισμένης και μισούσε τον πατέρα του. Από τις επαφές του όμως πείστηκε ότι ο πατέρας του ήταν μετανιωμένος.

Παράλληλα, άκουσε –και ως ένα βαθμός κατανόησε- τις εξηγήσεις του και τον συγχώρησε.
Από τότε, ο Τάκης Πισπιρίγκος ήταν κοντά στον γιο του και τον βοηθούσε ποικιλοτρόπως. Σήμερα ζουν μαζί το δράμα της κόρης και εγγονής Ρούλας…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις