Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου για Ηλιάδη : «Δεν καταλαβαίνω το μένος αυτού του γιατρού!»

Ρούλα Πισπιρίγκου για Ηλιάδη : «Δεν καταλαβαίνω το μένος αυτού του γιατρού!»

Οργισμένη με τη συμπεριφορά του Ανδρέα Ηλιάδη απέναντι της εμφανίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ξέσπασε κατά του γιατρού για όσα τις καταλόγισε, λέγοντας πως όσο καιρό η Τζωρτζίνα ήταν στα χέρια του, η συνεργασία τους ήταν άψογη.  

«Τόσο θέατρο… πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω. Τι του χάλασα δηλαδή; Δεν καταλαβαίνω το μένος αυτού του γιατρού, ενώ στις συνομιλίες μας ήταν άψογες. Έχω μείνει άναυδη με αυτόν τον άνθρωπο» είπε η κατηγορούμενη εμφανώς φορτισμένη.

Έχοντας ακούσει μία συζήτηση που είχε ο κ. Ηλιάδης με την ιατροδικαστή Τσιόλα, η Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε πως πήγε και του μίλησε με εκείνον να της λέει ότι δεν έχει συναντήσει τόσο ψυχρή μάνα. 

«Αν θέλω να κλάψω, του είπα, να είστε σίγουρος ότι στο νεκροταφείο έχω μάρμαρα από δυο παιδιά και εκεί πάω και κλαίω. Εδώ που αναπνέει, που την πιάνω δεν θα κλάψω. Το είπα, είμαι παγοκολώνα έτσι ήρθαν τα πράγματα στη ζωή μου. Το τι κάνω όταν φεύγω από εδώ δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Μου ζήτησε συγγνώμη …», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε φωτογραφίες από τις φυσικοθεραπείες της Τζωρτζίνας στο δικαστήριο.«Τα χέρια της δεμένα με επιδέσμους σαν το Χριστό. Το παιδί είναι αποσυνδεδεμένο. Σκέφτηκα, τί είναι αυτό που αντικρίζω. Αν είναι δυνατόν; Να το αλυσοδένουν στα κρεβάτια. Είναι αυτό φυσιοθεραπεία;» περιέγραψε η κατηγορούμενη, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι πίστευε όσα της έλεγε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

«Δεν ήθελα να του πάω κόντρα. Ήμουν αφοσιωμένη εκεί. Όμως ήξερα μέσες άκρες τι προσπαθούσε να κάνει αλλά δεν ήξερα αυτό που έμαθα εδώ ότι είχε πιάσει όλες τις νοσοκόμες και όλους τους γιατρούς… μέχρι και στη νεκροψία της Τζωρτζίνας ήταν το όνομα του, επενέβη και στο που θα γίνει η ιατροδικαστική της Τζωρτζίνας στην Πάτρα ή στην Αθήνα. Παντού ακουγόταν αυτό το όνομα. Δεν ήξερα ότι από πίσω είχε φτιάξει μια ιστορία για εμένα προσωπικά και ένα σύνδρομο το Μινχάουζεν να το προωθεί πριν καν συλληφθώ, σε εφημερίδα. Έχω μείνει άναυδη με αυτόν τον άνθρωπο», τόνισε η κατηγορούμενη.

Αναφέρθηκε και στην τελευταία συνάντηση της με το μάρτυρα έξω από τη δικαστική αίθουσα.

«Με κατηγορούσε εδώ και όταν βγήκα με σταμάτησε στο διάδρομο συγκινημένος και μου έπιασε τα χέρια με τις χειροπέδες και μου έλεγε «για την αλήθεια της Τζωρτζίνας» και τον ρώτησα ενώ έκλαιγα «γιατί κύριε Ηλιάδη» και δεν απαντούσε. Τόσο θέατρο… πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω. Τι του χάλασα δηλαδή; Δεν καταλαβαίνω το μένος αυτού του γιατρού, ενώ οι συνομιλίες μας ήταν άψογες. Δεν πίστευα ποτέ όσα άκουσα εδώ και όσα συνέβησαν πίσω από την πλάτη μου» είπε.

Σύμφωνα με την κατηγορούμενη, το παιδί συνολικά κόλλησε τρία μικρόβια εξ των οποίων το ένα θανατηφόρο, το οποίο ωστόσο το προσπέρασε: «Όμως η ηρωίδα μου το κατάφερε κι αυτό.Ήμασταν στη μέση, η Πάτρα να κατηγορεί την Αθήνα, η Αθήνα την Πάτρα για τα τρία μικρόβια».

Η κατηγορούμενη, η απολογία της οποίας θα συνεχιστεί στις 29 Νοεμβρίου, προσκόμισε ζωγραφιές και γράμματα της Τζωρτζίνας, επιχειρώντας να καταδείξει την αγάπη του παιδιού προς τους γονείς της.

Νωρίτερα, περιέγραψε τα όσα προηγήθηκαν της ανακοπής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις