Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Όλο το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Όλο το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Το newsit.gr σας παρουσιάζει όλο το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, για τους οποίους θεωρείται ύποπτη η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου από την Πάτρα.  

Σύμφωνα με τους κύριους Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα και τα δύο παιδιά έφυγαν από την ζωή από ασφυκτικό θάνατο, ο οποίος προήλθε από απόφραξη του στόματος τους. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτουν οι ιατροδικαστές, η απόφραξη έχει όλα τα στοιχεία εκείνα που αποκλείουν το ατύχημα και επιβεβαιώνουν την εγκληματική ενέργεια ως μηχανισμό θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.

«Ως εκ τούτου, ακολουθώντας την τυπική ιατροδικαστική μεθοδολογική προσέγγιση για τους αιφνίδιους μην αναμενόμενους θανάτους βρέφους/νηπίου/παιδιού, και αφού ολοκληρώσαμε το σύνολο των ενεργειών που αναλυτικά περιγράφονται ανωτέρω, καταλήγουμε με επιστημονική ασφάλεια και για τις δύο περιπτώσεις των Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη, στην κατάδειξη του ασφυκτικού μηχανισμού δι’ αποφράξεων των έξω στομίων των αεροφόρων οδών ως αιτίας θανάτου αυτών.

Η ως άνω απόφραξη έχει όλα τα στοιχεία της ισχυράς πιέσεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών και, ως εκ τούτου, αποκλείει τον ατυχηματικό χαρακτήρα, αντιθέτως επιβεβαιώνει τον δια της εγκληματικής ενέργειας μηχανισμό θανάτου/ανθρωποκτονία», αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Και συνεχίζουν: «Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου.

Εν συνεχεία με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου…».

Η Μαλένα

Στην περίπτωση της Μαλένας οι επιστήμονες, στην ανασκόπηση που έκαναν πριν από 50 ημέρες παρατήρησαν ότι:

  • Καθολική κενοτοπιώδης εκφύλιση υπατικών κυττάρων( μη ειδικό εύρημα). Αύξηση των χρονιών φλεγμονωδών κυττάρων στα πυλαία διαστήματα.
  • Έντονο πνευμονικό οίδημα. Πνευμονική συμφόρηση με παρουσία ενοχοποιημένων κυψελιδικών μακροφάγων
  • Ήπιες παρεγχυματώδεις αλλοιώσεις νεφρού
  • Έντονη συμφόρηση της κεντρικής μοίρας ( μυελού) των επινεφριδιών.
  • Σπλήνας – μυοκάρδιο χωρίς ειδικές ιστοπαθολογικές αλλοιώσεις.

Η Ίριδα

Στην περίπτωση της Ίριδας επανεκτιμήθηκαν 21 κύβοι παραφίνης και τα αντίστοιχα ιστολογικά πλακίδια, καθώς και τα υπολείμματα των σπλάχνων του νεκρού κοριτσιού. Σύμφωνα με τους ειδικούς μακροσκοπικά και μικροσκοπικά μεταξύ άλλων παρατηρούνται:

Ήπιο διάμεσο οίδημα του μυοκαρδίου και συμφόρηση των τριχοειδών αγγείων. Η ανοσοιστοχημική χρώση Fibronectin παρουσίασε εστιακή θετικότητα σε μεμονωμένα μυοκαρδιακά κύτταρα( στοιχείο ενδεικτικό ασφυξίας). Σύμφωνα με τον Determeyer η χρώση Fibronectin συμβάλει στη διαφορική διάγνωση μεταξύ συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου και ασφυξίας.

Όσον αφορά τώρα στις σπλαχνικές εξετάσεις του -μόλις έξι μηνών- κοριτσιού παρατηρούνται, επίσης λίγες μικροσκοπικές εστίες με ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

  • Συμφόρηση ερυθρού πολφού σπλήνος.
  • Συμφόρηση κεντρικής μοίρας ( μυελού) επινεφρίδίων.
  • Εικόνα θύμου δίκην έναστρου ουρανού ( σημείο υποξίας).
  • Συμφόρηση των αγγείων σε γλώσσα, λαρυγγική συσκευή, οισοφάγο, στόμαχο, νεφρούς, λεπτο και παχύ έντερο.
  • Όπου παρατηρείται λεμφαδενικός ιστός δεν πρατηρούνται ιστοπαθολογικές αλλοιώσεις.

Διαβάστε εδώ όλο το πόρισμα των ιατροδικαστών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις