Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Intime

Μία πολύκροτη δίκη είναι προγραμματισμένη να αρχίσει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η δίκη αφορά στην πρώτη υπόθεση με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου – μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα τα οποία έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα λίγων χρόνων – που φτάνει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει η νεαρή μητέρα βαρύτατη και ποινικά και ηθικά, καθώς αφορά στην ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατ΄εξακολούθηση, τελεσμένη και σε απόπειρα, της κόρης της Τζωρτζίνας, του 9χρονου κοριτσιού, το οποίο έφυγε από τη ζωή ένα χρόνο πριν, στο δωμάτιο του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού».

Το 9χρονο κοριτσάκι κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022. Μαζί της βρισκόταν η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Όπως προέκυψε από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν η αιτία θανάτου ήταν δηλητηρίαση με κεταμίνη. Είχε προηγηθεί μερικούς μήνες πριν τον Απρίλιο του 2021, η ανακοπή που είχε πάθει η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο, η οποία της άφησε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το βούλευμα – καταπέλτης

Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Οι δικαστές αξιολογώντας τις καταθέσεις γιατρών και ειδικών, κατέληξαν πως η κατηγορούμενη πρέπει να δικαστεί για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και την απόπειρας ανθρωποκτονίας του παιδιού της, πράξεις που της αποδίδουν πως τέλεσε με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας, οι δικαστές υιοθέτησαν τα όσα ανέφερε ο εισαγγελέας Γ. Νούλης στην πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο, περί χορήγησης της θανατηφόρας ουσίας στο κοριτσάκι, στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν, σε χρόνο που ήταν μόνο η μητέρα του στο δωμάτιο.

Παράλληλα, κατέληξαν ότι η κατηγορούμενη και τον Απρίλιο του 2021 προσπάθησε να σκοτώσει το παιδί με την χορήγηση κεταμίνης, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει, λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών.

Σε ό,τι αφορά το κίνητρο, οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αναφέρονταν στην εμμονή της κατηγορούμενης, με τον Μάνο Δασκαλάκη, καθώς όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της. Αφετέρου απέδωσαν τις πράξεις της στην προσωπικότητα της, βασιζόμενοι και στην περιγραφή της ειδικής πραγματογνώμονα που είχε οριστεί κατά την ανάκριση.

«Η κινητροδότηση της κατηγορούμενης ως προς την εκπόρευση, της ως άνω εξακολουθητικής αξιόποινης συμπεριφοράς της ελέγχεται στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς και της ιδιοσυγκρασίας της, που αποκρυσταλλώνονται, κυρίως, σε ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα – διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα, στον ενστερνισμό της αντίληψης πως μπορεί κανείς να αποκτήσει δημοσιότητα – διασημότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, στη διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού, στη διακατοχή της από την ιδέα-φόβο της εγκατάλειψης, στην απόδοση μεγάλης σημασίας στο να βρίσκεται κανείς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσω της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιότητα, στην αντίληψη των παιδιών της ως μια ναρκισσιστικής προέκτασης του εαυτού της και σε προσέγγιση εξιδανίκευσης του θανάτου, καταδεικνύεται, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα της κατηγορούμενης…» τόνιζαν οι δικαστές στο βούλευμα τους.

Η δίκη

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εννέα μήνες μετά την προφυλάκιση της, θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ωστόσο, αναμένεται να υποβληθεί αίτημα αναβολής της δίκης λόγω των αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων που έχει αυτό το διάστημα ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας. Η ακροαματική διαδικασία, από τη στιγμή που θα αρχίσει πάντως, όποτε και να συμβεί αυτό, αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν καθώς έχουν κληθεί 53 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η κατηγορούμενη έχει 20 μάρτυρες υπεράσπισης στην πλειοψηφία τους ιατροδικαστές.

Στο μεταξύ, η Ρούλα Πισπιρίγκου την προσεχή Τετάρτη θα περάσει και το «κατώφλι» της ανακρίτριας, για να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σε περίπτωση, που η κατηγορούμενη παραπεμφθεί στο εδώλιο και για αυτήν την υπόθεση και δοθεί αναβολή στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, θα ζητήσει συνένωση και των τριών υποθέσεων προκειμένου να διεξαχθεί μία δίκη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις