Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι γράφει στο υπόμνημα που ετοιμάζει για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας – Παίρνει νέα παράταση

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι γράφει στο υπόμνημα που ετοιμάζει για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας – Παίρνει νέα παράταση

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι η μόνη ύποπτη για την ώρα, για τους θανάτους και των δύο μικρότερων παιδιών της. Τι υποστηρίζει και ποια είναι η τελευταία κίνηση του δικηγόρου που την εκπροσωπεί…

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται τα πάντα και προσπαθεί να αμφισβητήσει το πόρισμα των ιατροδικαστών, για τις δολοφονίες της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας το 2021, στην κούνια του σπιτιού της, στην Πάτρα. Η 33χρονη όπως όλα δείχνουν δεν θα καταθέσει το υπόμνημα αύριο. Ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος, έχει ζητήσει νέα προθεσμία και αναμένεται να δοθεί εντός της ημέρας. Αυτό που πηγαίνει για λίγο πιο πίσω τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση, που έχει συνταράξει τη χώρα, από τα τέλη του περασμένου Γενάρη.

Αν και μέχρι αύριο, Παρασκευή 8 Ιουλίου, ήταν η προθεσμία που είχε δοθεί από το τμήμα Ανθρωποκτονιών προκειμένου η Ρούλα Πισπιρίγγου να απολογηθεί ανωμοτί, καταθέτοντας το υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο δικηγόρος της προφυλακισμένης για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, έχει ζητήσει παράταση και αύριο θα λάβει και επίσημα την διορία για να καταθέσουν τις έγγραφες εξηγήσεις. Κάτι που θα γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.  

Στο υπόμνημα, η Ρούλα Πισπιρίγγου, η οποία είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική ύποπτη για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της, θα συνεχίσει να δηλώνει αθώα και θα ισχυριστεί ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τους θανάτους της 3,5 χρονών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να αντικρούσει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλόγρηα, όπου γίνεται λόγος για ασφυκτικό θάνατο των δύο παιδιών. Πιο συγκεκριμένα, το πόρισμα αναφέρει ότι στη Μαλένα υπήρξε φραγμός με το χέρι στη μύτη και το στόμα, ενώ στο 6 μηνών βρέφος βρέθηκαν κακώσεις στην περιοχή του στόματος με το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα σταθεί στις ώρες και θα υποστηρίξει μέσα από το υπόμνημά της, πως όταν πέθαναν τα δύο παιδιά της εκείνη δεν βρισκόταν κοντά. Για τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας, θα γράψει πως όσο ήταν κοντά της, δεν είχε τίποτα, σε μια προσπάθεια να ρίξει την ευθύνη στους γιατρούς. Για τη δολοφονία της Ίριδας θα σταθεί στην κατάθεση της αδερφής της, που ουσιαστικά της δίνει άλλοθι.

Σταθερά στο στόχαστρο της 33χρονης βρίσκεται ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που από την πρώτη στιγμή έδειχνε να επιταχύνει μια σειρά από διαδικασίες στην υπόθεση.

Σχολιάζοντας την πληροφορία ότι η 33χρονη μητέρα των τριών κοριτσιών θα στηρίζει την υπεράσπισή της σε πορίσματα ιδιώτη ιατροδικαστή από το εξωτερικό ο κ. Λέων δήλωσε ότι αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. «Όταν ο τεχνικός σύμβουλος βρεθεί απέναντι στα τεχνικά δεδομένα φαντάζομαι ότι έχει ανυπέρβλητο εμπόδιο στο να γράψει κάτι διαφορετικό» είπε τονίζοντας ότι η υπεράσπιση έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που της δίνει η νομοθεσία.

Ο ίδιος μιλώντας για την πολύκροτη υπόθεση και τη διάσταση που έχει πάρει σε ΜΜΕ δήλωσε ότι «όλοι οι επιστήμονες να πορευόμαστε ανάλογα με τις γνώσεις μας, με την εμπειρία μας και τις ηθικές μας αρχές». Πρόσθεσε μάλιστα σε όσους αναφέρονται στην συμμετοχή του στην εξιχνίαση της υπόθεσης ότι« το μόνο που έκανα ήταν να διαβάσω ορθά τα επιστημονικά ευρήματα».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις