Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το διπλό πόρισμα για τον θάνατο της Ιριδας και η αποκάλυψη για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το διπλό πόρισμα για τον θάνατο της Ιριδας και η αποκάλυψη για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα με τις αποκαλύψεις να είναι συνεχείς και την Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας. Και όλα αυτά την ώρα που ο θάνατος της Ιριδας ίσως δώσει τις απαντήσεις που όλοι ψάχνουν, ενώ η 33χρονη μητέρα θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.

Ενα νέο στοιχείο που έρχεται στο φως και ίσως αρχίσει να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης των θανάτων είναι οι αιτίες από τις οποίες έφυγε από τη ζωή η Ίριδα. Όπως λέει η ιατροδικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση για πρώτη φορά στην καριέρα της έβαλε στο πόρισμα διπλή αιτία θανάτου.

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος έλεγε ότι η Ίριδα θα ξεκλειδώσει την υπόθεση και ο ιατροδικαστής Λέων χαρακτηρίζει εκκωφαντικά όπως θα δούμε τα ευρήματα για τον θάνατό της και πως όλα δείχνουν προκλήθηκε από ασφυξία την ώρα που ήταν στο δωμάτιό της η μητέρα του και η αδερφή της. Παράλληλα θα γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου

Αντίστροφη μέτρηση για τα δύο αγγελούδια

Απαντήσεις στα πιο δύσκολα ερωτήματα αναμένεται να δοθούν τις επόμενες ημέρες για τους θανάτους της μικρής Ίριδας και της Μαλένας.

Λίγο πριν παραδοθεί το πόρισμα της ειδικής ιατροδικαστικής επιτροπής στον εισαγγελέα που έχει ανοιξει και πάλι τις δύο υποθέσεις, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επαναλαμβάνει πως ο θάνατος τόσο της Μαλένας όσο και της Ίριδας οφείλεται σε ανθρωποκτονία.

«Για να έχουμε αίμα στο πανάκι σημαίνει ότι έχουμε μια πηγή αιμορραγίας, που είναι στο στόμα του παιδιού άρα δεν υπάρχει αμφιβολία για τον τρόπο με τον οποίο έγινε. Στο πρώτο παιδί όπου γι’ αυτές τις εκδορές έχουν ακουστεί πάρα πολλά, οι εκδορές αυτές είναι συμβατές με προσπάθεια του θύματος, μιλάμε για ένα παιδάκι 3.5 ετών να αποφύγει ένα εμπόδιο που προφανώς βρισκότανε στην ίδια θέση που φανταζόμαστε» δήλωσε ο κ. Λέων στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Δύο εισαγγελείς ερευνούν ξεχωριστά τις δύο υποθέσεις με τις Αρχές να εμφανίζονται πεπεισμένες πως σύντομα θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, που θα δρομολογήσει νέες καταιγιστικές εξελίξεις.

«Η έρευνα για το θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας είναι σε εξέλιξη και στις έρευνες προΐστανται πλέον δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί. Ο εντολέας μου αναμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών» δήλωσε ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας.

Ο θάνατος της Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της, αποδόθηκε στην εξαιρετικά σπάνια αγενεσία φλεβόκομβου. Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που τότε είχε διενεργήσει τη νεκροψία, εξηγεί γιατί για πρώτη φορά έβαλε διπλή αιτία θανάτου.

«Όταν έλαβα την έκθεση, συμπλήρωσα την αιτία θανάτου (πνευμονικό οίδημα). Αυτό δεν συνηθίζεται σε άλλες μου εκθέσεις. Δηλαδή, δεν βάζω διπλή αιτία ποτέ. Οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο διατυπώθηκε όπως διατυπώθηκε, με τις κακώσεις που παρατηρήθηκαν και παραπέμπουν ασφαλώς κάπου» αναφέρει η κ. Τσιόλα.

Νέα αποκάλυψη για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας

Στο μεταξύ σε μια ακόμη αποκάλυψη προέβη ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, σχετικά με την κακοποίηση της Τζωρτζίνας.

Η Τζωρτζίνα πηγαίνει τον Ιανουάριο του 2014 στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, από τους γονείς της με αναφορές ότι κάποιοι στενοί συγγενείς τους από την πλευρά του Μάνου, όπως ανέφερε μάλιστα και η μητέρα της 33χρονης, πείραξαν το παιδί και του έκαναν μελανιές. Υπενθυμίζεται πως η Τζωρτζίνα είναι μωρό ακόμα. Από το νοσοκομείο δεν υπάρχει ενημέρωση για το πώς χειρίστηκε την υπόθεση. Τον Αύγουστο του 2014 έγινε καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού από μία κυρία, η οποία ήταν μία προδομένη και εξαπατημένη φίλη του Μάνου Δασκαλάκη. Ο Μάνος Δασκαλάκης εκείνη την περίοδο ήταν παντρεμένος με την Ρούλα Πισπιρίγκου και έχουν ένα παιδί 10 μηνών, τη Τζωρτζίνα», ανέφερε αρχικά.

«Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω κυρία που προέβη στην καταγγελία δεν είναι φίλη του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά είναι μία στενή συγγενής, της οποίας της καταλογίζονται οι κατηγορίες για τις μελανιές του παιδιού. Η κοινωνική λειτουργός πηγαίνει τον Οκτώβριο του 2014, και καταλαβαίνει κανείς πως εάν πας λίγους μήνες αργότερα, τα στοιχεία δεν υπάρχουν, ούτε οι μελανιές ούτε τίποτα», συμπλήρωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Προ μερικών μηνών, ένας εκ των κοινωνικών λειτουργών έχει κατηγορηθεί και έχει σχηματιστεί σε βάρος του ΕΔΕ από τον Δήμο της Πάτρας, με στέρηση μισθού αρκετών μισθών, κατέθεσαν σε βάρος του 18 μάρτυρες, υπάρχει πόρισμα 29 σελίδων, που έχει 141 έγγραφα και έχει καταδικαστεί για ανάρμοστη συμπεριφορά, μη τήρηση ωραρίου, μεροληπτική συμπεριφορά καθ’ υφισταμένων, αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση καθηκόντων καθώς και συνεχή αναξιοπρεπή και ανάξια συμπεριφορά», αποκάλυψε χαρακτηριστικά.

Η αλήθεια για την περιουσία της σπιτονοικοκυράς

Στα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη αναφέρθηκε  δικηγόρος, Κωνσταντίνος Λέων.

Ο κ. Λέων επισήμανε αρχικώς πως έχει εκδοθεί εντολή εισαγγελέα προκειμένου να διενεργηθεί μία προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο της Ευγενίας Κούτρας.

Οπως είπε θα ερευνηθούν τα πάντα, από τις νοσηλείες της στα νοσοκομεία μέχρι τους γιατρούς που την περιέθαλπαν. Σε ό,τι αφορά την εκταφή της, ο κ. Λέων ανέφερε πως θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα συμβεί και μόνο εφόσον υπάρξουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος, Κωνσταντίνος Λέων εκπροσωπεί τα ξαδέρφια της Ευγενίας Κούτρα, τα οποία θέλουν να μάθουν τα ακριβή αίτια θανάτου της, καθώς μέχρι σήμερα γνωρίζουν πως πέθανε από παθολογικά αίτια. Σύμφωνα με όσα είπε διαθήκη της ηλικιωμένης δεν έχει βρεθεί.

Τι ισχύει με το πληρεξούσιο στον Μάνο Δασκαλάκη

Ο δικηγόρος αποκάλυψε πως το εν λόγω πληρεξούσιο της 69χρονης στον Μάνο Δασκαλάκη αφορούσε τη λήψη της σύνταξής της, την πληρωμή λογαριασμών και την εκπροσώπησή της σε ορισμένους οργανισμούς, και όχι για οποιαδήποτε πώληση ακίνητης περιουσίας.

Αναφορικά με την περιουσία της Ευγενίας Κούτρα, ο κ. Λέων είπε πως το τριώροφο σπίτι εκτιμάται πως έχει αξία 250-300.000 με τα βάρη του να εκτιμώνται στα 150.000 ενώ σε ό,τι αφορά τις  χρυσές λίρες, οι συγγενείς δεν γνωρίζουν κάτι.

Τι θα υποστηρίξει η Πισπιρίγκου στο αίτημα αποφυλάκισης

Στο δικαστικό συμβούλιο, από την άλλη, θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης η Ρούλα Πισπιρίγκου. Συγκεκριμένα η κατηγορουμένη θα ζητήσει να βγει από τη φυλακή έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα καθώς υποστηρίζει πως υπάρχουν κενά, όσον αφορά στη χορήγηση της κεταμίνης και στο ποιος την έδωσε στη Τζωρτζίνα και μάλιστα θα υποστηρίξει πως αν σε περίπτωση αυτά τα κενά συμπληρωθούν και δεν τη δικαιώσουν, θα επιστρέψει στη φυλακή.

Ξεκινούν άμεσα οι καταθέσεις για την Τζωρτζίνα

Στο μεταξύ ξεκινούν άμεσα οι καταθέσεις μαρτύρων που καλεί η Ανακρίτρια, με πρώτους στην λίστα της τους γιατρούς αλλά και νοσηλευτές των Νοσοκομείων που νοσηλεύτηκε η 9χρονη.

Από το ανακριτικό γραφείο θα περάσουν όλοι οι επιστήμονες και άλλοι μάρτυρες των γεγονότων από τον Απρίλιο του 2021, όταν ξεκίνησε η πορεία του παιδιού προς τον θάνατο. Πριν έναν χρόνο η 9χρονη εμφάνισε πολύ σοβαρό επεισόδιο ανακοπής στο Καραμανδάνειο Νοσκομείο, που είχε εισαχθεί λόγω σπασμών στον ύπνο της.

Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη με μεγάλης διάρκειας διαδικασία ανάνηψης που έσωσε το παιδί, αφήνοντας όμως σοβαρό πρόβλημα στο κεντρικό νευρικό σύστημα λόγω της έλλειψης οξυγόνου μέχρι να επανέλθει η λειτουργία της καρδιάς.

Το παιδί έκτοτε νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο αλλά και στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού όπου και κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις