Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρουβίκωνας για συλλαλητήριο: “Δεν θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν – Κατανοητό;”

συλλαλητήριο
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Λίγες μέρες πριν το συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό, το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα… Δεύτερο “χτύπημα” μέλους του Ρουβίκωνα και ανησυχία στις Αρχές.

Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, για τη Μακεδονία και το Σκοπιανό, επισκιάστηκε από σοβαρά επεισόδια σε διάφορα σημεία της συμπρωτεύουσας. Αποκορύφωμα το κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη και τυλίχθηκε στις φλόγες, με τις Αρχές να ανησυχούν ιδιαίτερα για το επερχόμενο συλλαλητήριο της Αθήνας. Την ίδια ώρα, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας εμφανίζεται… ξεκάθαρη.

Ο Ρουβίκωνας, το συλλαλητήριο της Αθήνας και η έντονη ανησυχία

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, εκ των πλέον δραστήριων μελών της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, με δύο αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Facebook, δείχνει πως οι ανησυχίες των Αρχών για τυχόν επεισόδια την Κυριακή, 04.02.2018 στο κέντρο της Αθήνας, είναι… τουλάχιστον βάσιμες.

Η πρώτη του ανάρτηση ανέφερε:

Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε “σφουγγαρίστρες” και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι “θα είναι η μέρα τους” και κάποιοι άλλοι θέλουν “να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες”. Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους“.

Δείτε την

Λίγο αργότερα κι ενώ η παραπάνω ανάρτηση έκανε τον γύρο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, το μέλος του Ρουβίκωνα επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση.

Στην οποία ανέφερε: “Απασφαλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εαν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν.
Κατανοητό;“.

Δείτε την δεύτερη ανάρτηση

συλλαλητήριο

Ελπίδα όλων είναι φυσικά όλα να κυλήσουν ομαλά την ερχόμενη Κυριακή. Και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη. Ή και… χειρότερα, αν υπολογίσει κανείς πως οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Αθήνα περιμένουν περισσότερο κόσμο από όσο συγκεντρώθηκε στην συμπρωτεύουσα…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις