Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ρουβίκωνας: “Ντου” στον Ευαγγελισμό

Ρουβίκωνας: “Ντου” στον Ευαγγελισμό
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Στον Ευαγγελισμό έκανε… “παρέμβαση” ο Ρουβίκωνας το μεσημέρι της Πέμπτης (19.12.2019). Αιτία το εργατικό ατύχημα που είχε γίνει στο νοσοκομείο στις 4 Δεκεμβρίου.

“Ντου” στον Ευαγγελισμό έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης (19.12.2019) ο Ρουβίκωνας. Μέλη της αναρχικής ομάδας βρέθηκαν στο γραφείο της διοικήτριας και όπως αναφέρουν σε κείμενό τους στο indymedia, με το οποίο κάνουν γνωστή την “παρέμβασή” τους, όλα έγιναν εξαιτίας του εργατικού ατυχήματος που είχε γίνει στο νοσοκομείο πριν από 15 μέρες.

Στο κείμενό του, ο Ρουβίκωνας κατηγορεί τη διοικήτρια του Ευαγγελισμού ως υπεύθυνη για το εργατικό ατύχημα, ενώ στο υστερόγραφο του κειμένου τους επιτίθενται και στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για το σχέδιο σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία.

Οργή Κικίλια

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, χαρακτηρίζει τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στον Ευαγγελισμό θρασύδειλους και ασεβείς προς τους γιατρούς, τους ασθενείς και τους νοσηλευτές που “δίνουν τη μάχη για το υπέρτατο αγαθό της υγείας”.

Τι είχε γίνει στον Ευαγγελισμό

Στις 4 Δεκεμβρίου, στο χώρο των πλυντηρίων του νοσοκομείου είχε σπάσει σωλήνας με καυτά λάδια, με αποτέλεσμα αυτά να χυθούν και να γεμίσει ο χώρος πυκνούς καπνούς και αναθυμιάσεις. Ο χώρος είχε εκκενωθεί άμεσα, με πέντε εργαζόμενους να αισθάνονται δυσφορία από τους καπνούς και να χρειάζονται τις πρώτες βοήθειες εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων.

Τότε, οι εργαζόμενοι είχαν καταγγείλει ότι τα πλυντήρια είναι σε κακή κατάσταση και χρειάζεται άμεσα η αντικατάστασή τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις