Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρουβίκωνας: Το βίντεο από την εισβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Ρουβίκωνας

Μία ημέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο, ο Ρουβίκωνας εισέβαλε στο Γαλλικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη.

Τη συμπαράστασή του στα “κίτρινα γιλέκα” ήθελε να διατυπώσει ο Ρουβίκωνας. Έτσι μόλις μία ημέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο και 4 μέρες μετά τα νέα επεισόδια στο Παρίσι που οδήγησαν στο διάγγελμα Μακρόν, μέλη της οργάνωσης εισέβαλαν στα Γραφεία του Γαλλικού Ινστιτούτου στη Θεσσαλονίκη, όπου πέταξαν φέιγ-βολάν που έγραφαν “Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους της Γαλλίας”.

Σε κείμενο που ανήρτησε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εκφράζουμε την αμέριστη διεθνιστική, ταξική αλληλεγγύη προς τους αγωνιζόμενους και τις αγωνιζόμενες, τις εξεγερμένες και τους εξεγερμένους της Γαλλίας που προσβλέπουν σε έναν καλύτερο για όλους κόσμο, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους και ευελπιστούμε να καταφέρουν όσο το δυνατόν πιο εκτεταμένες νίκες γίνεται προς όφελος των από τα κάτω».

«Το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” έχει αποδείξει, για άλλη μια φορά στην παγκόσμια ιστορία των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, πως η μόνη αντιπολίτευση γίνεται στους δρόμους, μέσα από την αδιαμεσολάβητη και ακηδεμόνευτη δράση της ίδιας της κοινωνικής βάσης», αναφέρεται σε άλλο σημείο του κειμένου.

Δείτε το video που ανέβασε ο Ρουβίκωνας:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις