Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Σάκης Αρναούτογλου: Νέα στοιχεία για το κύμα ζέστης που έρχεται – Τι περιμένουμε μετά τις 21 Αυγούστου

Σάκης Αρναούτογλου: Νέα στοιχεία για το κύμα ζέστης που έρχεται – Τι περιμένουμε μετά τις 21 Αυγούστου

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει νέα στοιχεία για το κύμα ζέστης που θα έρθει μετά τον Δεκαπενταύγουστο στην Ελλάδα. Ο καύσωνας που θα «χτυπήσει» την χώρα ωστόσο, δεν θα είναι διαρκείας.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως το νέο κύμα ζέστης που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα, δεν θα είναι μεγάλης διάρκειας. Όπως φαίνεται και στο μετεώγραμμα, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά από την Τρίτη και μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο (20-21/8) θα δούμε τον υδράργυρο να φτάνει στους 37 με 38 βαθμούς, αλλά στις κλειστές πεδινές περιοχές και στη νότια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη.

 

Αντίθετα στα νησιά, στα παράκτια μέρη, αλλά και στα ορεινά θα πρέπει να υπολογίσετε 3 έως 5 βαθμούς χαμηλότερα.

Μεγάλη προσοχή θα χρειαστεί ωστόσο, το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, με την ΕΜΥ να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, με τις καταιγίδες να επηρεάζουν και την Αττική.

Τι μας περιμένει μετά τις 21 Αυγούστου;

Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου ενημερώνει ότι μετά τις 21 Αυγούστου υπάρχουν ενδείξεις για αστάθεια στη βόρεια Ελλάδα. Όσο για το μελτέμι στο Αιγαίο, θα δούμε εξασθένηση από την Κυριακή (14/8) έως και την Τρίτη (16/8) με μικρή ενίσχυση από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις