Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σάλος από τις συλλήψεις πολιτικών και δημοσιογράφων

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του βιβλίου λίγο πριν μπουκάρει η αστυνομία

Αντιδράσεις προκάλεσε η έφοδος της αστυνομίας σε παρουσίαση βιβλίου για να…

«συλλάβει» αναρχικούς!

Και όλα αυτά όταν 24ωρες νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωνε ότι δεν θα επτρέψει σε αστυνομικούς να συλλαβάνουν όποιον θέλουν αλλά  και να χτυπούν όποιον θέλουν.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ όταν πεζή περιπολία αστυνομικών δέχθηκε επίθεση με πέτρες και τούβλα στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις. Άντρες της ομάδας Δέλτα έφτασαν και ξεκίνησε το παιχνίδι «κλέφτες και αστυνόμοι» για άλλη μια φορά μέσα στα στενά των Εξαρχείων.

Όμως οι αστυνομικοί μπούκαραν μέσα σε βιβλιοχώρο στην οδό Θεμιστοκλέους που γινόταν παρουσίαση βιβλίου του Χρ. Κάδσαγλη «Η Αριστερά και ο κακός ο λύκος».

Δημιουργήθηκε ένταση και οι αστυνομικοί συνέλαβαν μερικούς από τους παρόντες εκεί ανάμεσα τους το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαχρήστο, το μέλος του ΣΥΝ Στέλιο Ελληνιάδη και έναν δημοσιογράφο της ΕΡΤ που έγραφε με το κινητό του τι γινόταν μέσα στο χώρο. Εκεί βρισκόταν και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Όταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης ενημερώθηκε για το περιστατικό έδωσε εντολή να αφεθούν όλοι ελεύθεροι. Μάλιστα τηλεφώνησε και στον κ.Παπαχρήστο για να του ζητήσει συγγνώμη!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Ζήτησε να διερευνηθεί άμεσα ποιος έδωσε την εντολή για αυτές τις προσαγωγές.

Σε ανακοίνωση του Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάγγειλε την εισβολή των  αστυνομικών και κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν.

Παράλληλα ανακοίνωσε συνέντευξη Τύπου, σήμερα το μεσημέρι.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε