Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σάμος: Τραγωδία! Άλλο ένα βρέφος νεκρό στο Αιγαίο – Πέθανε προσφυγόπουλο δυο μηνών!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

– Λίγες μέρες μετά τον μικρό Aylan, ακόμη ένα μικρό προσφυγόπουλο έχασε τη ζωή του
– Το δυο μηνών βρέφος ήταν σε βάρκα με πρόσφυγες που έφτασε στο Αγαθονήσι
– Η βάρκα έσπασε στα βράχια και το μωρό βρέθηκε μαζί με τους υπόλοιπους στο νερό
– Δεν υπήρχε γιατρός στο Αγαθονήσι και μεταφέρθηκε μισοπεθαμένο στη Σάμο
– Δήμαρχος Σάμου στο NewsIt.gr: Δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο μερικά 24ωρα από τη στιγμή που η παγκόσμια κοινή έμεινε “παγωμένη” να κοιτά το άψυχο κορμάκι του Aylan από το Κομπάνι, πεσμένο μπρούμυτα στην παραλία της Αλικαρνασσού, ένα ακόμη παιδί που πνίγηκε στο Αιγαίο.

Δυστυχώς, ο Aylan δεν ήταν ο μόνος. Η τραγωδία επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά στην Ελλάδα, αλλά χωρίς φωτογραφία. Ακόμη ένα παιδί θύμα της προσφυγιάς και τον δουλεμπορών. Ήταν από τη Συρία και ήταν μόλις δυο μηνών!

Τα ξημερώματα της Παρασκευής προς το Σάββατο, μια βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες “έσπασε” πάνω στα βράχια σε ακτή του Αγαθονησίου. Όλοι βρέθηκαν στη θάλασσα. Ανάμεσά τους κι ένα βρέφος δυο μηνών. Ήταν μαζί με τους γονείς του, αλλά κι εκείνοι δεν κατάφεραν να το σώσουν.

Το παιδί ήπιε νερό. Αλλά το Αγαθονήσι οι άνθρωποι έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Και γιατρός δεν υπάρχει. Ούτε νοσηλευτής για να δώσει στο παιδάκι τις πρώτες βοήθειες, έστω. Τίποτα. 

Ειδοποιήθηκε ο δήμαρχος του νησιού Ευάγγελος Κοττορός και αμέσως ξεκίνησε αγώνας δρόμου για να μεταφερθεί το βρέφος στο νοσοκομείο της Σάμου. Μόνο που το Αγαθονήσι δεν έχει ούτε καν πλωτό σκάφος. Έπρεπε να έρθει από τη Σάμο για να παραλάβει το μισοπεθαμένο παιδί.

Πέρασαν σχεδόν τρεις ώρες. Όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο της Σάμου, οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Λίγη ώρα μετά, το βρέφος πέθανε.

“Εμείς δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα” είπε στο Newsit.gr ο δήμαρχος της Σάμου, σημειώνοντας πως οι αρχές του νησιού έχουν πλέον πάρει υπό την προστασία τους την οικογένεια του μικρού παιδιού και την κρατάνε ασφαλή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε