Ελλάδα

Σάμος: Βίντεο από ρεσάλτο λιμενικών σε τουρκική θαλαμηγό με 57 μετανάστες

Οι λιμενικοί έστειλαν φωτεινά και ηχητικά σήματα στη θαλαμηγό, εκείνη δεν σταμάτησε και ακολούθησε καταδίωξη

Συνολικά 57 μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά, διασώθηκαν σε επιχείρηση που έκανε το Λιμενικό στη Σάμο. Είχε προηγηθεί καταδίωξη στη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο Τούρκοι διακινητές.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό το Σάββατο (15.02.2025), όλα έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής (14.02.2025) όταν ενημερώθηκε για μία ύποπτη θαλαμηγό, που έπλεε δυτικά του Αγαθονησίου με κατεύθυνση τη Σάμο.

Αμέσως, στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη, με το πλήρωμα του ενός να στέλνει φωτεινά και ηχητικά σήματα, στα οποία η θαλαμηγός δεν ανταποκρίθηκε και ακολούθησε καταδίωξη.

Κατά την διάρκεια της καταδίωξης, άλλο περιπολικό του Λιμενικού πλησίασε τη θαλαμηγό και λιμενικοί έκαναν ρεσάλτο, όπου βρίσκονταν 57 μετανάστες, ενώ συνελήφθησαν οι δύο Τούρκοι διακινητές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καλαμάτα: «Πήγε να του βάλει φάρμακο στα αυτιά και τότε τον άρπαξε» λέει ο γιος του 76χρονου για την επίθεση του ροτβάιλερ
Ο 76χρονος φαίνεται να στάθηκε υπερβολικά τυχερός, καθώς δεν έχει κάτι σοβαρό σε κάποιο ζωτικό όργανο, πέρα από τα πολλά τραύματα στα χέρια κυρίως, αλλά και στα πόδια
Καλαμάτα, η στιγμή της σοκαριστικής επίθεσης ροτβάιλερ στον 76χρονο
6