Ελλάδα

Σαντορίνη: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο στις 6 το πρωί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Σαντορίνη είναι από τις περιοχές που καταγράφηκε υψηλό επιδημιολογικό φορτίο κορονοϊού. Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς,  στον Δήμο Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας τα ενεργά κρούσματα ήταν 34 στις 30 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησαν να ισχύουν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα, και αυτή τη στιγμή είναι 45.

Έτσι από αύριο ισχύουν τα εξής μέτρα:

Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα super market, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης.

Τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού.

Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους Δήμους – η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.

Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των Δικαστηρίων.

Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

Επιπλέον, με δεδομένα τα ευρήματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, στις περιοχές αυτές αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι και στις περιοχές αυτές, όπως και στις «κόκκινες» περιοχές:

– Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί, με μοναδική εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας, για λόγους εργασίας και για σύντομη βόλτα κατοικίδιου γύρω από τη μόνιμη κατοικία.

– Ενώ παραμένουν σε αναστολή κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και η λειτουργία των χώρων πολιτισμού.

Ιδιαίτερα για τις περιοχές αυτές, καλούνται οι πολίτες να τηρήσουν πιστά το μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και της τήρησης των αποστάσεων, καθώς και την εφαρμογή της τηλε-εργασίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό (τουλάχιστον 50% για τις περιοχές αυτές).

Τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν, όπως και σε όλη τη χώρα, με τη μέθοδο του take away και του delivery. Όσον αφορά στο take away, υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν αποτελεί αυτοτελή λόγο μετακίνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ψάχνουν συνεργάτες του Παλαιστίνιου της Χαμάς για τις σχεδιαζόμενες επιθέσεις στην Ευρώπη – Τα ψηφιακά πειστήρια θα λύσουν το μυστήριο
Πηγές λένε στο newsit.gr ότι από την παρακολούθηση που του έκαναν, τις τελευταίες 15 ημέρες πριν τον συλλάβουν, δεν εντοπίστηκε κάποιος συγκεκριμένος άνθρωπος
Ο 37χρονος Παλαιστίνιος στην Ευελπίδων
«Δεν γνώριζα ότι ο ξάδερφός μου θα βγάλει τη σημαία» λέει η γυναίκα που φυλακίστηκε στην Κωνσταντινούπολη για το περιστατικό στην Αγιά Σοφιά
«Ήταν πάρα πολύ δύσκολα, δεν είχα καθόλου επικοινωνία με την οικογένειά μου, τις τέσσερις πρώτες μέρες δεν είχαμε ούτε τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής» λέει η 35χρονη
Αγία Σοφιά
«Μας επιτέθηκε πισώπλατα και με μανία με ρόπαλο» λέει ο Αιγύπτιος που δέχτηκε επίθεση από τον οδοντίατρο στην Καλλιθέα
«Χτύπησε πρώτα τον φίλο μου με το ρόπαλο στο λαιμό, μετά πήρε κάτι μεγάλο και ξεκίνησε να χτυπάει εμένα με μανία στο κεφάλι και τα πλευρά» εξηγεί ο 21χρονος
Καλλιθέα
8
«Θρίλερ» με την έκδοση του Δαλαμάγκα στην Αυστραλία: Είναι ύποπτος και για δεύτερο φόνο – «Ο Γιαννόπουλος ήταν ένας κακοποιός» λέει η μητέρα του
«Μου είπαν ότι ήταν κακοποιός, σε εγκληματική οργάνωση, και τον είχαν πληρώσει να μου σκοτώσει το παιδί» αποκαλύπτει η μητέρα του Τζέιμς Δαλαμάγκα για τον Γιώργο Γιαννόπουλο, τον οποίο φέρεται να δολοφόνησε ο γιος της το 1999
Τζέιμς Δαλαμάγκας
7