Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Δύσκολες οι επόμενες 25 μέρες – Γεμάτα τα νοσοκομεία την Μεγάλη Εβδομάδα (vid)

Για το προσεχές άνοιγμα του λιανεμπορίου και την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, μίλησε το πρωί της Πέμπτης (1/4) στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σημειώνοντας ότι η αποσυμπίεση του ΕΣΥ και η πτώση των κρουσμάτων αργούν. 

«Η συγκεκριμένη χαλάρωση, λιανικό εμπόριο χωρίς πολύ μεγάλη επαφή, θα επιφέρει αύξηση κρουσμάτων. Θα επιφέρει πίεση στο ΕΣΥ. Στις 18 – 19 Απριλίου αναμένεται η αποκλιμάκωση στα κρούσματα» είπε ο κ. Σαρηγιάννης. «Άρα οι επόμενες 25 ημέρες θα είναι δύσκολες για το σύστημα υγείας. Μεγάλη πιθανότητα να είναι γεμάτα τα νοσοκομεία την Μεγάλη Εβδομάδα» πρόσθεσε. 

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής εξήγησε ότι η πίεση δεν έχει να κάνει με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά με την υπάρχουσα διασπορά και το πόσοι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid ή ΜΕΘ.

Click4more: Lockdown: Το παρασκήνιο των αποφάσεων για χαλάρωση των μέτρων

Η σημασία των self – test

Προκειμένου να ανασχεθεί η πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Σαρηγιάννης δίνει μεγάλη σημασία στην εκτεταμένη χρήση των self – test. «Με τα self – test, και με μεγάλη εφαρμογή τους, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε αρκετά γρήγορα, σε μια αποκλιμάκωση. Αν το εφαρμόσουμε σε μεγάλο βαθμό, μπορούμε να έχουμε αποσυμπίεση, να πάμε σε ένα Πάσχα με μικρό αριθμό κρουσμάτων αλλά μεγάλο αριθμό ανθρώπων στα νοσοκομεία» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Όταν θα πάμε στην χρήση των self – test θα ήθελα να δηλώνονται 12.000 κρούσματα την ημέρα. Γιατί τα πραγματικά κρούσματα που ανακοινώνονται δεν είναι 3.500 ή 4.000 αλλά είναι τουλάχιστον επί τρία. Όσο πιο πολλά self – test κάνουμε και δηλώνονται τόσο αναχαιτίζουμε την διασπορά».

Click4more: Κορονοϊός: Εκατομμύρια self test και rapid test ρίχνονται στη μάχη κατά της πανδημίας – Πότε έρχονται

Μετά το Πάσχα η επαναλειτουργία Δημοτικών-Γυμνασίων

Αναφορικά με το πότε πρέπει να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι από τις 12 Απριλίου, εάν είναι διαθέσιμα τα self – test, μπορούν να ανοίξουν τα λύκεια, ενώ για τα δημοτικά και τα γυμνάσια, προέκρινε ως ιδανική ημερομηνία να ξανά λειτουργήσουν μετά το Πάσχα. «Πρέπει να κρατήσουμε τον πληθυσμό σε λελογισμένη έξοδο» είπε.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πάτρα: Βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας σε σπίτι συνταξιούχου μαιευτήρα μετά από έφοδο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 83χρονο και κατέσχεσαν ψηφιακό υλικό που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σχετίζεται με παιδική πορνογραφία
Παιδί
FT: Γιώργος Προκοπίου, ο Έλληνας εφοπλιστής που δεν λογαριάζει τους πυραύλους και τα drones στα Στενά του Ορμούζ
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενώ η πλειονότητα των πλοιοκτητών αποφεύγει τα Στενά του Ορμούζ εξαιτίας της σύγκρουσης με το Ιράν, η ναυτιλιακή εταιρεία Dynacom Tankers του Έλληνα εφοπλιστή συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον κρίσιμο αυτό θαλάσσιο διάδρομο
Ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου 11