Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Νέα εκτόξευση κρουσμάτων κορονοϊού τον Μάρτιο – Ο «εφιάλτης» της μετάλλαξης

257 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Συνολικά έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 5779 θάνατοι από κορονοϊό.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι τα 700, ενώ την περασμένη εβδομάδα ήταν 400. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα τελευταία μέτρα που λήφθηκαν θα αποδώσουν και θα υπάρξει μια σταθεροποίηση στην Αττική. Όπως εξήγησε, η αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τις 4 με 5 Φεβρουαρίου και θα ακολουθήσει μία σταθεροποίηση μέχρι τις 25 του ίδιου μήνα. 
Ωστόσο, ο χειμώνας σε συνδυασμό με την αύξηση διασποράς του βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους του ιού, αναμένεται να οδηγήσουν σε νέα “εκτόξευση” κρουσμάτων στις αρχές του Μαρτίου. “Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης, προσθέτοντας πως “το θέμα είναι να μην ξεφύγουμε. Και αυτό είναι στο χέρι μας”. 

Ακούστε όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

 

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Παρά τη μικρή μείωση σε σχέση με τα χθεσινά ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, ο αριθμός των νέων μολύνσεων παρέμεινε και το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, υψηλός, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 795 εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Δείτε εδώ τον χάρτη της διασποράς

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 15, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 5779 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 257 (72.0% άνδρες).
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 156473 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 24 έως 103 έτη).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
18χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια έξω από κλαμπ στη Σάμο - «15 άτομα τον έριξαν κάτω και τον χτυπούσαν, τους έλεγε να σταματήσουν και τον κλωτσούσαν»
«Όλα τα χτυπήματα, τα έχει φάει στο πρόσωπο. Είμαστε στο νοσοκομείο. Είμαστε δεύτερη μέρα εδώ. Δεν ξέρουμε τι έχει. Το μάτι του το ένα βλέπει θολά. Έχει ζαλάδες»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Πιάστηκε στα «πράσα» εγκληματική οργάνωση που προμήθευε όλη την Κρήτη με πυρομαχικά από την Αλβανία
Έκρυβαν τα πυρομαχικά σε ειδική κρύπτη αγροτικού φορτηγού - Ο ρόλος των μελών της οργάνωσης, ο «εγκέφαλος» που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια υπόθεση και τα αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας
Πυρομαχικά
1