Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Πρόωρο το άνοιγμα της αγοράς – 700 κρούσματα στα τέλη Δεκεμβρίου

Τον αριθμό των κρουσμάτων ανά εβδομάδα μέχρι το τέλος της χρονιάς παρουσίασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και ειδικός σε μαθηματικά μοντέλα επιδημιολογικής διασποράς, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως στις 22 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν υποχωρήσει στα 900 και επεσήμανε πως η αυτή η πτώση είναι αργή και το άνοιγμα της αγοράς, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, είναι πρόωρο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Σαρηγιάννη, στις 8 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν διαμορφωθεί στα 1.475 κρούσματα ανά ημέρα, στις 15 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα είναι 1.100, στις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν υποχωρήσει περίπου στα 900 και στο τέλος του χρόνου στα 770 κρούσματα.

«Τα κρούσματα δε συνάδουν με τον στόχο που είχε θέσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας που ήταν τα 500 κρούσματα για να ανοίξει η αγορά. Οι προσομοιώσεις μας δείχνουν ότι αν ανοίξουν τα καταστήματα και δεν τηρηθούν τα μέτρα, 15-20 μέρες μετά θα δούμε μια αναζωπύρωση. Επομένως οποιοδήποτε άνοιγμα θα είναι πρόωρο», υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στην Παλλήνη - Νεκρός άνδρας με ταϊράπ στον λαιμό του, «το πρωί το πτώμα δεν ήταν εκεί» λέει κάτοικος της περιοχής
Το γεγονός ότι τα δεματικά ήταν δεμένα με τις άκρες τους σε αντίθετες κατευθύνσεις, ωθεί τις Αρχές να καταλήξουν σχεδόν στο σενάριο ότι πρόκειται για αυτοκτονία
Άνδρας βρέθηκε νεκρός με ταϊράπ γύρω από τον λαιμό του στην Παλλήνη