Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Πρόωρο το άνοιγμα της αγοράς – 700 κρούσματα στα τέλη Δεκεμβρίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον αριθμό των κρουσμάτων ανά εβδομάδα μέχρι το τέλος της χρονιάς παρουσίασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και ειδικός σε μαθηματικά μοντέλα επιδημιολογικής διασποράς, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως στις 22 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν υποχωρήσει στα 900 και επεσήμανε πως η αυτή η πτώση είναι αργή και το άνοιγμα της αγοράς, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, είναι πρόωρο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Σαρηγιάννη, στις 8 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν διαμορφωθεί στα 1.475 κρούσματα ανά ημέρα, στις 15 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα είναι 1.100, στις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν υποχωρήσει περίπου στα 900 και στο τέλος του χρόνου στα 770 κρούσματα.

«Τα κρούσματα δε συνάδουν με τον στόχο που είχε θέσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας που ήταν τα 500 κρούσματα για να ανοίξει η αγορά. Οι προσομοιώσεις μας δείχνουν ότι αν ανοίξουν τα καταστήματα και δεν τηρηθούν τα μέτρα, 15-20 μέρες μετά θα δούμε μια αναζωπύρωση. Επομένως οποιοδήποτε άνοιγμα θα είναι πρόωρο», υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χαλαζόπτωση και ισχυροί άνεμοι κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στην Αλεξανδρούπολη
Από το νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται κατά τόπους σε διάφορες περιοχές της Π.Ε. Έβρου μεταξύ των οποίων η Ορεστιάδα και η Σαμοθράκη
Χαλάζι
Εξαφάνιση 14χρονου από την Κυψέλη – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Ο Γιώργος Φ. έχει ύψος 1.76 μ, βάρος 65 κιλά, μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια, φορούσε μία γκρι βερμούδα, ένα πορτοκαλί κοντομάνικο μπλουζάκι και μαύρες σαγιονάρες, ενώ κρατούσε ένα μικρό μαύρο σακίδιο
Εξαφάνιση
Φωτιά στο Μάτι: Αυτός είναι ο ομαδικός τάφος στη Νέα Μάκρη – «Υπάρχουν αταυτοποίητα ανθρώπινα υπολείμματα»
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών προσφεύγει στον Άρειο Πάγο και ζητεί ποινική διερεύνηση για πιθανές λανθασμένες ταφές και τη διαχείριση των σορών μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018
Ομαδικός τάφος για φωτιά στο Μάτι
9