Ελλάδα

“Σαρωτικοί” έλεγχοι στα πλοία για την τήρηση των μέτρων (video)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συστηματικούς ελέγχους στα πλοία της ακτοπλοΐας για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, από επιβάτες και πληρώματα, πραγματοποιεί από σήμερα σε όλα τα λιμάνια της χώρας το Λιμενικό Σώμα.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών, από κλιμάκια του Λιμενικού που θα βρίσκονται στα πλοία της ακτοπλοΐας, αλλά και στους χερσαίους χώρους των λιμένων.

Τα πλοία της ακτοπλοϊας, σύμφωνα με το αναθεωρημένο πρωτόκολλο επιβατών, μπορούν να έχουν πληρότητα στο 60% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% σε αυτά που διαθέτουν καμπίνες.

Εντατικοί έλεγχοι στον Πειραιά

Από το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι από κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος, καθώς η επιβατική κίνηση τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να αυξάνεται σταδιακά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΣ, πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός, σε δηλώσεις του, το πρωί, τόνισε ότι «με απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας, το Λιμενικό Σώμα ξεκινά σήμερα ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συστηματικών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

click4more: Αστυνομικοί σταμάτησαν αυτοκίνητο για έλεγχο ρουτίνας και τους “γάζωσαν” στις σφαίρες! Ένας νεκρός

Ο κ. Λαγκαδιανός ανέφερε ότι «οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των ταξιδιών από κλιμάκια του Λιμενικού Σώματος που θα βρίσκονται στα πλοία της ακτοπλοϊας» και πρόσθεσε πως «στόχος των ελέγχων είναι η καθολική εφαρμογή των μέτρων προστασίας, από πληρώματα και επιβάτες, σε μία περίοδο που η κίνηση επιβατών με πλοία αυξάνεται και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με τη σταδιακή άνοδο των αφίξεων τουριστών στη χώρα μας».

«Προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η προστασία της υγείας των κατοίκων των νησιών αλλά φυσικά των επιβατών και των πληρωμάτων των πλοίων» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος.

Νωρίτερα στα λιμάνια οι επιβάτες

Σημειώνεται ότι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όλοι οι επιβάτες, αφού θερμομετρηθούν, συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, μπροστά και πίσω.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Οι τύψεις των Ελληνίδων και οι «ένοχοι» – Το 0,08% θηλάζει στον 6ο μήνα της ζωής του παιδιού
Το δυσβάσταχτο ψυχολογικό φορτίο για τις νέες μητέρες - Εχθρικό εργασιακό περιβάλλον και απουσία ουσιαστικού υποστηρικτικού δικτύου στο σπίτι οι κύριοι «ένοχοι» για την διακοπή του θηλασμού
Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: Οι τύψεις των Ελληνίδων και οι «ένοχοι» – Το 0,08% θηλάζει στον 6ο μήνα της ζωής του παιδιού
Επιστρέφει σήμερα η 46χρονη που κατηγορείται για την τραγωδία της Marfin – Στελέχη του ελληνικού FBI τη φέρνουν από τη Βρετανία
Αφού φτάσει στην Ελλάδα, θα κρατηθεί στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και το πρωί της Παρασκευής θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία για την εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης
46χρονη
Ανατροπή στις συνθήκες θανάτου της Ολλανδής τουρίστριας στα Μάλια – Πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την φίλη της
Η 40χρονη έπεσε στο νερό όταν αντιλήφθηκε ότι η φίλη της ένιωσε αδιαθεσία ενώ κολυμπούσε - Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες διασωστών και γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή
Το σημείο όπου η 40χρονη βρήκε τραγικό θάνατο
Το πολωμένο μελτέμι που τροφοδότησε τις φωτιές σε Αττική και Βοιωτία: «Από τα ισχυρότερα επεισόδια των τελευταίων 50 χρόνων»
Ο Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί πως πέρα από τη μέγιστη ένταση των ανέμων, το φαινόμενο διήρκησε πολλές συνεχόμενες ημέρες επηρεάζοντας ουσιαστικά το θερμοκρασιακό καθεστώς της ανατολικής Ελλάδας
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi