Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

ΣΔΟΕ: Εργαστήριο που έφτιαχνε ποτά «μπόμπες» εντοπίστηκε σε Καλλιθέα και Ασπρόπυργο – Δύο συλλήψεις

ΣΔΟΕ: Εργαστήριο που έφτιαχνε ποτά «μπόμπες» εντοπίστηκε σε Καλλιθέα και Ασπρόπυργο – Δύο συλλήψεις

Ελεγκτές του ΣΔΟΕ προχώρησαν σε μια σημαντική επιτυχία, καθώς κατάφεραν να εντοπίσουν στις 5 Μαΐου εργαστήριο που παρασκεύαζε και εμφιάλωνε αλκοολούχα ποτά «μπόμπες». 

Συγκεκριμένα συνεργεία ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής κατάφεραν να εντοπίσουν σε Ασπρόπυργο και Καλλιθέα εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών «μπόμπες», καθώς και δύο άλλους χώρους που αποθήκευαν να νοθευμένα ποτά αλλά και πλαστά υλικά που χρησιμοποιούσαν για τις συσκευασίες.

Μετά από έλεγχο κατασχέθηκαν 1.360 φιάλες αλκοολούχων ποτών και πλαστικών δοχείων pet, 1.030 πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες, 2.000 πώματα που έφεραν πλαστά σήματα επώνυμων αλκοολούχων ποτών, 1.000 χαρτοκιβώτια συσκευασίας,  μεγάλος αριθμός από μπουκάλια επώνυμων αλκοολούχων ποτών οι οποίες θα γεμίζονταν εκ νέου με τα ποτά μπόμπες,  μηχανήματα εμφιάλωσης, πλήρωσης φιαλών, αντλίες με αντίστοιχα φίλτρα καθαρισμού ύδατος και εργαλεία θερμοκόλλησης ετικετών. Ο,τι κατασχέθηκε δεν είχε φορολογικά και τελωνειακά παραστατικά.

Έγινε λήψη δειγμάτων από τα συγκεκριμένα ποτά, ώστε αυτά να εξεταστούν εργαστηριακά από τη Χημική Υπηρεσία και να διαπιστωθεί τυχόν επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία. 

Η ζημία των δικαιούχων σημάτων (παραγωγών αλκοολούχων ποτών) και το παράνομο περιουσιακό όφελος υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 250.000 ευρώ. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 44 και 43 ετών αντίστοιχα, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παράβαση του τελωνειακού κώδικα, παράβαση του νόμου περί σημάτων και αθεμίτου ανταγωνισμού, καθώς και του Αγορανομικού Κώδικα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις