Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

«Σε 20 λεπτά θα με είχε σκοτώσει»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

«Σε 20 λεπτά θα με είχε σκοτώσει»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας
Mega

Η στυγερή δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας (1.4.24) έφερε στο φως της δημοσιότητας και άλλες περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Γυναίκα που την κακοποιούσε συστηματικά ο πρώην σύζυγός της και είχε το «κουμπί πανικού» (panic button) για να ειδοποιείται η αστυνομία, αφηγήθηκε στο Live News τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια του κακοποιητή της την τελευταία φορά που της επιτέθηκε.

«Με το που πάτησα ήρθε μετά από 20 λεπτά. Στα 20 λεπτά θα με είχε ξεκοκολιάσει. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος», ανέφερε.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς αν το κουμπί πανικού αρκεί για να προστατεύσει γυναίκες σαν την 52χρονη, μια γυναίκα που έχει υποστεί συστηματικούς ξυλοδαρμούς από τον πρώην σύζυγο της και στον τελευταίο μάλιστα εκείνη που τους χώρισε ήταν η 9χρονη κόρη τους.

«Φυσικά και μπροστά στο παιδί μου με έχει χτυπήσει. Το παιδί μου με έσωσε».

«Φυσικά και με χτυπούσε. Να με έχει πλακώσει στο ξύλο και ο κόσμος να παίρνει ασθενοφόρα και αυτός το έπαιζε τρελός. Είναι χειριστικός, ξέρει να χειρίζεται. Ξέρει τους νόμους», ανέφερε.

Η γυναίκα ζούσε τα τελευταία πέντε χρόνια μία κόλαση μέσα στο ίδιο της το σπίτι, πίσω από κλειστές πόρτες.

«Ήθελα να φύγω από το σπίτι. Ήξερα ότι δεν θα γλιτώσω από τα χέρια του! Μαστουρωμένος με ναρκωτικά, χάπια», είπε η 52χρονη.

Είχαν αποκτήσει μαζί μία κορούλα, που σήμερα είναι 9 ετών. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η πρώτη φορά που άπλωσε χέρι στο παιδί.

«Έχει χτυπήσει και το παιδί. Με έκαψε το αυτοκίνητο, επειδή του είπα φεύγω και η μάνα του δεν μπορεί άλλο περιμένει να πεθάνει».

Την απειλούσε πως αν φύγει θα την βρει και θα την σκοτώσει. Ώσπου μία μέρα η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Η 52χρονη κατάφερε να καλέσει την Άμεση Δράση.

«Δέκα, δεκαπέντε καταγγελίες, έχω χάσει το μέτρημα. Έχει μάθει να παίρνει αναβολές, εφέσεις. Θα ήθελα μέχρι τα δικαστήρια να είναι μέσα και να μην φοβάμαι», είπε.

Για αυτόν τον άνδρα, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία και εξύβριση και αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης.

Μέχρι τότε, κυκλοφορεί ελεύθερος, με όρο τα ασφαλιστικά μέτρα. Η 52χρονη, πιστεύει ότι θα είναι η επόμενη γυναίκα που θα βρεθεί νεκρή.

Άλλαξε χώρα για να γλυτώσει

Η Λουλιέτα Γεργαλή αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στο εξωτερικό, καθώς προσπαθούσε να γλιτώσει από τον κακοποιητή της, τον πρώην σύζυγό της, και δεν έβρισκε ασφάλεια στην Ελλάδα.

Η κακοποίηση ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του γάμου τους και μετά από προτροπή του γιου της, πήρε διαζύγιο από τον σύζυγό της.

Τότε ξεκίνησε η κόλαση για εκείνη, καθώς ο πρώην σύζυγός της την παρακολουθούσε και της ασκούσε σωματική και ψυχολογική βία. Μάλιστα, όπως είπε στο Live News, ο πρώην σύζυγός της είχε επιχειρήσει να τη χτυπήσει με το όχημά του.

Κάθε φορά που απευθυνόταν στην αστυνομία, της έλεγαν πως δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν και να τη βοηθήσουν.

«Κάθε μέρα έλεγα «Παναγία μου, έζησα και σήμερα». Δεν ήξερα τι θα γίνει την επόμενη ημέρα, τι θα γίνει με το παιδί μου, που ήταν 12 χρονών τότε. Μόνο το παιδί μου μου έδινε θάρρος και δύναμη. Έλεγα ότι πρέπει να ζω γι’ αυτό το παιδί», είπε.

Η γυναίκα ζούσε κάτω από τον φόβο πως αργά ή γρήγορα θα την σκοτώσει ο πρώην σύζυγός της. Τότε η κόρη της, η οποία ζούσε στο εξωτερικό, τη βοήθησε να μεταναστεύσει.

«Πάλι μία γυναίκα έφυγε τόσο άδικα. Μπορεί να ήμουν κι εγώ στη θέση της», είπε η κα Γεργαλή, αναφερόμενη στη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις