Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Σε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας! Απορρίφθηκε νέο αίτημα για άδεια

Σε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας! Απορρίφθηκε νέο αίτημα για άδεια
photo intime

Σε απεργία πείνας κατεβαίνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας καθώς απορρίφθηκε το νέο αίτημά του για χορήγηση άδειας.

Απεργία πείνας ξεκίνησε από σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Φυλακής στην Κασσαβέτεια του Βόλου όπου κρατείται κατά την διάρκεια της οποίας υπήρξε για δεύτερη φορά εισαγγελικό βέτο στη χορήγηση άδειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας έθεσε βέτο παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε στη συνομιλία με τον κρατούμενο και την δικηγόρο του ότι εχει τις τυπικές προϋποθέσεις για να την πάρει. Ο εισαγγελέας σύμφωνα με πληροφορίες επικαλέστηκε λόγους ουσίας  και αναφέρθηκε στη φράση «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δ. Κουφοντίνας σε κάποια παλαιότερη δήλωσή του, εκφράζοντας προβληματισμό για αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε τότε εκ μέρους του πολυισοβίτη πως η δήλωση αυτή έχει παρερμηνευθεί καθώς το νόημά της αφορούσε την απεργία πείνας που θα ξεκινούσε πριν από ένα χρόνο όταν δεν υπήρχε απάντηση στο αίτημά του για άδεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν ο εισαγγελέας είπε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος παρέστη στο Συμβούλιο, το λόγο  άσκησε βέτο στην κατά πλειοψηφία θετική απόφαση του Συμβουλίου, του απάντησε ότι τον αντιμετωπίζει όχι ως νομικός, αλλά ως πολιτικός αντίπαλος. «Γι’ αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα της αντίστασης και ξεκινώ απεργία πείνας».

Υπενθυμίζεται πως μέχρι την προηγούμενη άρνηση της άδειας (τον περασμένο Φεβρρουάριο) ο Κουφοντίνας είχε πάρει έξι άδειες.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις