Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σε απόγνωση οι εκπαιδευτές οδήγησης – Αποκλεισμός όλων των διευθύνσεων Μεταφορών!

Σε απόγνωση οι εκπαιδευτές οδήγησης – Αποκλεισμός όλων των διευθύνσεων Μεταφορών!

Σε αποκλεισμό όλων των διευθύνσεων του υπουργείου Μεταφορών, με κεντρική συγκέντρωση στην οδό Θεομήτορος 59 στον Άγιο Δημήτριο, στην διεύθυνση Μεταφορών Νοτίου τομέα, προχώρησαν από τις 7 το πρωί οι εκπαιδευτές οδήγησης. Αιτία, η αποχή εδώ και 4 μήνες των εξεταστών οδήγησης του υπουργείου, με αποτέλεσμα να μην γίνονται εξετάσεις.

«Πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε να ξεκινήσει αυτό το πράγμα γιατί τόσες χιλιάδες δάσκαλοι και οικογένειες τους ζουν πλέον μια πρωτόγνωρη κατάσταση», αναφέρει ο εκπαιδευτής οδήγησης Γιώργος Τρίμης, στο newsit.gr. «Είμαστε 4 μήνες χωρίς δουλειά ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας, έχουν εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να εκδώσουν άδεια οδήγησης», λένε συνάδελφοι του. Ο κ. Τρίμης περιγράφει τα προβλήματα που έχει προκαλέσει το «πάγωμα» των εξετάσεων.

«Πέρα από τα προβλήματα που αναφέραμε νωρίτερα όσον αφορά το νομοσχέδιο το σοβαρότερο πρόβλημα για εμάς είναι ότι εδώ και 4 μήνες η δουλειά δεν δείχνει κάτι ενδιαφέρον και τα οικονομικά προβλήματα πλέον είναι τεράστια, δεν μπορούμε στην εξέταση να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος όπου αυτό το πρόβλημα έχει γίνει πλέον πάρα πολύ σοβαρό. Πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε να ξεκινήσει αυτό το πράγμα γιατί τόσες χιλιάδες δάσκαλοι και οικογένειες τους ζουν πλέον μια πρωτόγνωρη κατάσταση».

Υπενθυμίζεται, ότι την Πέμπτη η πανελλήνια ομοσπονδία τους, θα προχωρήσει από τις 7 το πρωί σε αποκλεισμό  του υπουργείου μεταφορών και υποδομών, στο Χολαργό επί της οδού Αναστάσεως 2. Βασικά αιτήματα των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών, είναι η άμεση έναρξη των εξετάσεων, το δικαίωμα στην εργασία, καθώς και το δικαίωμα του πολίτη στην έκδοση άδειας οδήγησης.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις