Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Σε αστυνομικά τμήματα 200 φρουροί που φυλούσαν VIP – Οργή Καμμένου

Σε αστυνομικά τμήματα 200 φρουροί που φυλούσαν VIP – Οργή Καμμένου

Οι πρώτες 200 περιπτώσεις αστυνομικών που υπηρετούν σε φρουρές υπουργών, πρώην υπουργών, βουλευτών και άλλων πολιτικών προσώπων, «έκλεισαν» και μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να βγουν τα φύλλα πορείας προκειμένου να «ριχτούν» στα αστυνομικά τμήματα για να καλύψουν τα κενά.

Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, για την αποδέσμευση 2.500 αστυνομικών από τη φύλαξη επισήμων, ξεκίνησε καθημερινές συνεδριάσεις η ειδική επιτροπή της Κρατικής Ασφάλειας για την αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης χωριστά και με οδηγό το σχετικό προεδρικό διάταγμα, σε συνδυασμό με την εκτίμηση των πιθανών κινδύνων, αποφασίζεται το αν και πόσοι αστυνομικοί θα απομακρυνθούν από τις φρουρές επισήμων.

Σε πρώτη φάση σύμφωνα με «πηγές» του newsit.gr, η επιτροπή αποφάσισε το «ξήλωμα» 200 αστυνομικών φρουρών, οι οποίοι, όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, ανήκουν στο προσωπικό φύλαξης υπουργών και πρώην υπουργών.

Μάλιστα, λένε πως από κάθε φυλασσόμενο, θα πάρουν 2 – 3 άτομα κάτω από το μάξιμουμ της φύλαξης που δικαιούται. Αν δηλαδή για παράδειγμα ένας υπουργός ή πρώην υπουργός δικαιούται στο ανώτερο επίπεδο 18 άτομα, τότε, θα αφαιρεθούν 2 με 3 για να τοποθετηθούν σε Τμήματα. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως στην πλειονότητα οι αστυνομικοί – φρουροί, ανήκουν οργανικά σε κεντρικές υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, όμως δεν θα επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις, αλλά θα τοποθετηθούν σε αστυνομικά τμήματα, όπου υπάρχουν κενά για την ενίσχυση του προσωπικού.

Περίπτωση Καμμένου

Ανάμεσα στις περιπτώσεις που εξετάστηκαν και αποφασίστηκε να απομακρυνθούν αστυνομικοί, είναι και αυτή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου. Σύμφωνα με «πηγές» της Κατεχάκη, αποφασίστηκε να αφαιρεθούν τρία άτομα από την προσωπική του φρουρά.

Ο κ. Καμμένος στην αρχή είχε 12 αστυνομικούς μετά έγιναν 8, αλλά με την πάροδο πέντε ετών δεν δικαιούται – ωστόσο είχε 8 – και πλέον έμεινε με 5. Κάτι που εκνεύρισε τον κ. Καμμένο, ο οποίος με ένα επιθετικό tweet, εκτόξευσε βέλη εναντίον του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου και με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα έκανε λόγο για εκβιασμό, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τον αγοραίο χαρακτηρισμό «νταβατζιλίκια» αναφέροντας ότι: «Ευγενική παράκληση στην ηγεσία και το επιτελείο της ΕΛΑΣ μην συνεχίζετε τον εκβιασμό με αποστολή περιπολικών σπίτι μου στις 3 το πρωί για εκφοβισμό ΔΕΝ πρόκειται να σας δώσω συμβόλαιο σεκιούριτι της επιλογής σας. Για τέτοια νταβατζιλίκια Κύριε Αρχηγέ και υπασπιστή είμαι πολύ παλιός».

Όπως λένε στο newsit.gr, πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, η αρμόδια επιτροπή της Κρατικής Ασφάλειας που εξέτασε τον φάκελο Καμμένου, κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχουν στοιχεία και πληροφόρηση, ούτε από την Κρατική ούτε από την Αντιτρομοκρατική, ότι ενέχει υψηλός κίνδυνος για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και έτσι αποφάσισαν στην αφαίρεση των τριών φρουρών. Κάτι που όμως δεν άρεσε στον Πάνο Καμμένο και τον οδήγησε σε άμεση αντίδραση.

Αρχικά, επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ καλώντας τον, όμως δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή μαζί του γιατί, όπως υποστηρίζουν πηγές του αρχηγείου, ήταν σε συνεχείς συσκέψεις και έτσι αποφάσισε να απευθυνθεί στον υπασπιστή του προκειμένου να διατυπώσει τις ενστάσεις και τη δυσαρέσκεια του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις