Ελλάδα

Σε ετοιμότητα για τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ στο Αίγιο – Τι ζημιές προκάλεσε σε κτίρια

Ο ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο Αίγιο, αφού ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη την Πελοπόννησο και περιοχές στη Στερεά Ελλάδα.

Ζημιές στην τοιχοποιία του μητροπολιτικού ναού της Παναγίας της Φανερωμένης στο Αίγιο, καθώς και στη τοιχοποιία μίας πολυκατοικίας, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα μετά τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7.15 το απόγευμα.

Επίσης ένα ακατοίκητο παλιό σπίτι έχει πάρει κλίση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου, ο οποίος βρίσκεται στο Αίγιο, αμέσως μετά την σεισμική δόνηση βρέθηκαν στην πόλη κλιμάκια της πολιτικής προστασίας και του ΤΑΣ, προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους.

Επίσης, όπως πρόσθεσε, λειτουργεί στο δημαρχείο ο τετραψήφιος αριθμός 4118, στον οποίο μπορούν να τηλεφωνούν οι κάτοικοι και να υποβάλουν αιτήματα για ελέγχους.

Ακόμη, όπως ανέφερε ο Γιώργος Διδασκάλου, στο Αίγιο βρίσκονται, για καθαρά προληπτικούς λόγους, ενισχύσεις της Πυροσβεστικής, καθώς και άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, που θα παραμείνουν στην πόλη καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας.

Στο μεταξύ, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στους κατοίκους, λόγω του σεισμού, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός, έχει επανέλθει η ηρεμία στην πόλη.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Όχι» στην ονοματοδοσία πάρκου σε «Γιάννης Μπουτάρης» από την Παμποντιακή Ομοσπονδία – «Οι δηλώσεις του προσέβαλλαν βαθιά την ιστορική μας μνήμη»
Οι θέσεις του πρώην δημάρχου «θίγουν ευθέως τη μνήμη ενός λαού που υπέστη διωγμούς, σφαγές και ξεριζωμό» αναφέρουν μεταξύ άλλων
Γιάννης Μπουτάρης