Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Σε καλό δρόμο η κυβέρνηση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Σε καλό δρόμο η κυβέρνηση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
intime (αρχείο)

Στην λύση – μοντέλο των “Ναυπηγείου Σύρου”, μέσω δηλαδή της συμμετοχής του ομίλου ONEX Shipyards, κινείται η επιλογή της κυβέρνηση για την επίλυση του “γόρδιου δεσμού” με τα ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξη Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή εφόσον ανάψει το πράσινο φως από το βασικό μέτοχο των ναυπηγείων Νίκο Ταβουλάρη.

Αμέσως, μέσω της δικαστικής οδού, θα γίνει η μεταβίβαση σε ενδιάμεση εταιρεία ώστε τα Ναυπηγεία Ελευσίνας να συνεχίσουν να λειτουργούν μέχρι την τελική μεταβίβαση .

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Βασικός όρος

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι βασικός όρος για την ενδιάμεση λειτουργία του ναυπηγείου είναι να καταβληθούν τα πρώτα χρήματα για τους μισθούς των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι, ενώ στην τελική φάση η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 15 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της ναυπήγησης των δύο πυραυλάκατων του Πολεμικού Ναυτικού.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως το Πολεμικό μας Ναυτικό χρειάζεται αυτά τα πλοία και πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Νωρίτερα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε άλλη επίκαιρη ερώτηση, είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα της ναυπήγησης αυτών των πολεμικών σκαφών.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε τρίτη σχετική ερώτηση, τόνισε πως εάν προχωρήσει η λύση αυτή θα διατηρηθούν οι 600 θέσεις εργασίας και επισήμανε πως με την ανάπτυξη των Ναυπηγείων Ελευσίνας, θα προκύψει ανάγκη για τη δημιουργία και άλλων νέων θέσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις