Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Σε «καραντίνα» εντός κι εκτός Blue Star Μύκονος λόγω κορονοϊού! Το χρονικό του αλαλούμ!

Σε «καραντίνα» εντός κι εκτός Blue Star Μύκονος λόγω κορονοϊού! Το χρονικό του αλαλούμ!

Επιβάτες σε πανικό, περιμένουν αποκλεισμένοι μέσα στο Blue Star Μύκονος τα αποτελέσματα για το αν μέλος του πληρώματος έχει προσβληθεί από κορονοϊό. Το αδιανόητο μπάχαλο που έφερε την καραντίνα του πλοίου στη Λήμνο. Ηλικιωμένοι ανάμεσα στους επιβάτες! Τι λέει στο newsit.gr φοιτήτρια που βρίσκεται μέσα στο καράβι.

Ένα αδιανόητο αλαλούμ επικράτησε από το βράδυ της Τετάρτης έως σήμερα τα ξημερώματα, με τους εκατοντάδες επιβάτες (ανάμεσά τους και ηλικιωμένοι) του Blue Star Μύκονος που είχε ξεκινήσει από την Καβάλα να σταματά για ώρες στη Λήμνο και τους ταξιδιώτες να μην ξέρουν το γιατί. Κι όταν έμαθαν, τα ξημερώματα και μετά από 1002 δικαιολογίες, άρχισε ο εφιάλτης τους.

Ένα από τα μέλη του πληρώματος εξετάζεται ως πιθανό κρούσμα κορονοϊού και ενώ ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, το πλοίο συνέχισε κανονικά το ταξίδι του και όταν έφτασε στη Λήμνο μπήκε σε… καραντίνα! Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία το Blue Star Μύκονος απέπλευσε μετά από συνεννόηση με τις Λιμενικές Αρχές Καβάλας.

Click4more Μπάχαλο με το Blue Star Μύκονος! Σε “καραντίνα” στη Λήμνο λόγω ύποπτου κρούσματος κορονοϊού

Σε απομόνωση μέσα στο πλοίο, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο από τα ξημερώματα στη Λήμνο, βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος. Το σοκαριστικό και εξόχως ανησυχητικό για τον τρόπο που χειρίστηκαν οι αρμόδιοι την κατάσταση είναι πως ενώ υπήρχε ύποπτο κρούσμα στο πλοίο, επετράπη σε 127 επιβάτες να κατέβουν στη Λήμνο!

Οι επιβάτες αυτοί έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του πλοίου. Το δείγμα από τον ναυτικό που μεταφέρθηκε με πυρετό σε νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη έχουν σταλεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου και θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα για το αν πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα κορονοϊού ή όχι.

Blue Star Μύκονος

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, Λουκάς Θωμάς, σε δήλωσή του ζητά απ’ όσους ταξίδεψαν με το Blue Star Μύκονος την Τετάρτη (11.03.2020) από και προς Καβάλα, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις άκρως απαραίτητες και να εφαρμόζουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τον περιορισμό μετάδοσης της νόσου!

Ο… Γολγοθάς των επιβατών του Blue Star Μύκονος άρχισε το βράδυ της Τετάρτης. Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 21:30 από την Καβάλα για να κάνει το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι -Φούρνοι – Αγ. Κήρυκος -Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς.

“Μας έλεγαν ότι σε 10 λεπτά φεύγουμε”

Όλα όσα συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν στο ταξίδι του “τρόμου” από Καβάλα – Λήμνο, περιγράφει στο newsit.gr μέσα από το Blue Star Μύκονος, νεαρή φοιτήτρια, η οποία μετά το κλείσιμο την πανεπιστημιακής σχολής, όπου φοιτά στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να επιστρέψει στο νησί της την Λέσβο προκειμένου να βρεθεί κοντά στην οικογένεια της.

Όπως εξηγεί η Μαρία, ενώ το ταξίδι τους ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ώρας, χρειάστηκαν οκτώ ώρες, προκειμένου να ενημερωθούν από τα μεγάφωνα για την εφιαλτική αυτή εξέλιξη. 

«Υπάρχει ένας έντονος εκνευρισμός και είναι λογικό. Κανένας μας δεν είναι ήσυχος και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε. Μας είπαν πως οκτώ ώρες θα χρειαστεί να παραμείνουμε μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις που έχουν γίνει στο πλήρωμα που θεωρείται ύποπτο κρούσμα κορονοϊού. Το 90% ηλικιακά είμαστε νεαρά άτομα. Όλοι γυρνούσαμε στη Μυτιλήνη για να προστατευτούμε από τον ιό και δυστυχώς από την ανευθυνότητα κάποιων πάθαμε τα χειρότερα» εξηγεί η Μαρία.

Blue Star Μύκονος

«Φτάσαμε στη Λήμνο, μετά από καθυστέρηση μιας ώρας ήδη από Καβάλα, γύρω στη 01:30. Στο λιμάνι της Καβάλας είδαμε ένα ασθενοφόρο να έρχεται και να παίρνει άτομο από το πλήρωμα, από τον οποίο πήρα αίμα εκείνη την ώρα. Από τις 21:30 που ήταν να φύγουμε, έβγαλαν ανακοίνωση πως φεύγουμε 22:30. Ξεκινάμε κανονικά φτάνουμε στη Λήμνο στη 01:30, εκεί γίνεται ένας πανικός και γύρω στις 04:00 μας ενημερώνουν πως σε δέκα λεπτά αναχωρούμε κάτι που δεν έγινε ποτέ. Στις 06:00 από τα μεγάφωνα μας ανακοίνωσαν για το ύποπτο κρούσμα, μας είπαν πως θα παραμείνουμε για τουλάχιστον οκτώ ώρες και μας μοίρασαν κάτι φυλλάδια στα οποίες έπρεπε να συμπληρώσουμε τα στοιχεία μας».

Blue Star Μύκονος

Ένα από τα ερωτήματα που πρέπει άμεσα να απαντηθούν από την πλοιοκτήτρια εταιρία σύμφωνα με την Μαρία είναι ποιος έδωσε την εντολή να φύγει το πλοίο από την Καβάλα.

Δείτε εικόνες μέσα από το Blue Star Μύκονος από το limnosreport.gr 

Το blue star mykonos σε καραντίνα στο λιμάνι της Μυρινας

Gepostet von limnosreport.gr am Mittwoch, 11. März 2020

«Από τις 02:00 τους ρωτούσαμε τι έχει συμβεί και αντί να μας ενημερώσουν όπως όφειλαν εκείνοι μας έλεγαν άσχετα πράγματα. Ποιος έδωσε την εντολή να φύγει το πλοίο από την Καβάλα; Και ποιος είναι αυτός που πήρε αυτή την ευθύνη; Μόλις ανακοινώθηκε το κλείσιμο των πανεπιστημίων, έφυγα όπως και άλλοι φοιτητές από την Θεσσαλονίκη για να πάω σπίτι μου στη Μυτιλήνη να προστατευτώ από τον ιό και βρέθηκα να είμαι οκτώ ώρες σε καραντίνα. Αυτή την στιγμή είμαστε τόσα άτομα που δεν ξέρουμε τι έχουμε, αν έχουμε κάτι. Είμαστε κλεισμένοι και περιμένουμε να μάθουμε αν θα επιστρέψουμε στο νησί μας ή θα πάμε σε κάποιο νοσοκομείο. Το προσωπικό εξακολουθεί να είναι απαθέστατο. Το κακό είναι ότι υπάρχουν και αρκετά ηλικιωμένα άτομα τα οποία λογικό είναι να φοβούνται περισσότερο. Εύχομαι να είναι αρνητικό το κρούσμα να πάμε σπίτια μας», τόνισε η νεαρή φοιτήτρια.

Blue Star Μύκονος

Τι λέει η πλοιοκτήτρια εταιρία του Blue Star Μύκονος

«Εχθές, 11/3/2020,στο πλοίο BLUE STAR MYCONOS προ της αναχωρήσεως αυτού προκειμένου να εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίος-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκος-Μύκονος-Σύρος-Πειραιάς, αναφέρθηκε από το γιατρό του πλοίου περίπτωση μέλους πληρώματος το οποίο  παρουσίασε υψηλό πυρετό. Ο ασθενής αποβιβάστηκε στην Καβάλα και διεκομίσθη με  ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καβάλας. Κατόπιν συνεννόησης με τις Λιμενικές Αρχές Καβάλας, το πλοίο απέπλευσε για τον λιμένα της Λήμνου σε εκτέλεση του δρομολογίου του. Με τον κατάπλου στον λιμένα της Λήμνου, το πλοίο ενημερώθηκε από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας ότι μετά την ολοκλήρωση των πρώτων εξετάσεων από το νοσοκομείο Καβάλας και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, το περιστατικό αντιμετωπίζεται πλέον ως ύποπτο κρούσμα Covid-19. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και των Λιμενικών Αρχών, το πλοίο παραμένει στον λιμένα Λήμνου μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των νεότερων εξετάσεων του ασθενούς, αργότερα σήμερα. 127 επιβάτες με προορισμό τη Λήμνο αποβιβάσθηκαν έχοντας λάβει οδηγίες από τις Υγειονομικές Αρχές Λήμνου, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες, 343 επιβάτες και 77 πλήρωμα, παραμένουν στο πλοίο. Η Εταιρεία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις Λιμενικές Αρχές και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοίνωση για κάθε εξέλιξη».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις