Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Μπάχαλο με το Blue Star Μύκονος! Σε “καραντίνα” στη Λήμνο λόγω ύποπτου κρούσματος κορονοϊού

Μπάχαλο με το Blue Star Μύκονος! Σε “καραντίνα” στη Λήμνο λόγω ύποπτου κρούσματος κορονοϊού
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Λήμνου από τη 01:30 τα ξημερώματα παραμένει το Blue Star Μύκονος. Αιτία ένα ύποπτο κρούσμα κορονοϊού και το μπάχαλο που ακολούθησε, αφού όχι μόνο το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του (ενώ είχε απομακρυνθεί ο εργαζόμενος με τα ύποπτα συμπτώματα) αλλά όταν έφτασε στη Λήμνο σε κάποιος επετράπη (!) να κατέβουν! 

Το πλοίο ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης από την Καβάλα. Θα έκανε το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι -Φούρνοι – Αγ. Κήρυκος – Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς. Στις 02:00 έφτασε στη Λήμνο. Από εκείνη την ώρα το Blue Star Μύκονος παραμένει στο λιμάνι του νησιού, καθώς ένα μέλος του πληρώματος έχει μεταφερθεί με πυρετό στο νοσοκομείο Καβάλας!

Click4more Κορονοϊός: Ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα από τον φονικό ιό!

Στις 21.35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε ασθενοφόρο για να παραλάβει μέλος του πληρώματος που εμφάνιζε πυρετό. Τελικά το πλοίο αναχώρησε στις 22:30, ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας. Εδώ «γεννάται» το πρώτο ερώτημα: γιατί αναχώρησε το πλοίο!

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του δένοντας στη Λήμνο περίπου στις 2 τα ξημερώματα και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών. Ο καπετάνιος και ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησε -όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο- να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς, καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό. Ωστόσο, είχαν αποβιβαστεί ήδη κάποιοι επιβάτες. Εδώ “γεννάται” το δεύτερο ερώτημα: γιατί επετράπη σε επιβάτες να κατέβουν ενώ υπήρχε η υπόνοια έστω για πιθανό κρούσμα κορονοϊού! 

Μέσα στο Blue Star Μύκονος αυτή τη στιγμή βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πλήρωμα, ενώ στις 08:00 αναμένεται να σταλεί δείγμα από τον ναυτικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν όντως ο ναυτικός είναι ένα ακόμη περιστατικό ασθενή με κορονοϊό. Τα αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι.

Οι μαρτυρίες για το Blue Star Μύκονος

Επιβάτης του Blue Star Μύκονος, μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, είπε πως το καράβι ξεκίνησε χθες το βράδυ από την Καβάλα με καθυστέρηση μιας ώρας γιατί ασθενοφόρο παρέλαβε κάποιον ασθενή. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μέλος του πληρώματος.

Το καράβι αναχώρησε από την Καβάλα στις 22:30 και έφτασε στη Λήμνο στις 02:00 αλλά έκτοτε μένει… εκεί. Ο επιβάτης που μίλησε στον ΣΚΑΙ έκανε λόγο για πανικό που υπήρξε αρχικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι από τους επιβάτες είναι φοιτητές από τη Βόρεια Ελλάδα.

Ύποπτο κρούσμα

Λίγη ώρα αφού έφτασε το Blue Star Μύκονος στο λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο, το υπουργείο ενημέρωσε τον λιμενάρχη πως μέλος του πληρώματος που έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην Καβάλα εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα.

Σύμφωνα με όσα είπε στο OPEN η δημοσιογράφος του Limnos FM, Δέσποινα Βασιλειάδου, ο άνθρωπος που εξετάζεται για το αν είναι θετικός στον κορονοϊό ή όχι έχει πυρετό, αλλά δεν έχει έρθει σε επαφή με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα ούτε και έχει ταξιδέψει πρόσφατα σε πληττόμενη χώρα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Μαρινάκης τόνισε πως το πλοίο παραμένει δεμένο στο λιμάνι για να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, αλλά πρόσθεσε πως ο κόσμος αποβιβάστηκε κανονικά!

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λήμνου, όλοι οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξετάσεις για το αν το μέλος του πληρώματος είναι θετικό ή όχι!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις