Σε καραντίνα τα μπαχαρικά «Ήλιος» μετά τα 13 κρούσματα κορονοϊού!

Συναγερμός έχει σημάνει στην πασίγνωστη εταιρεία μπαχαρικών «Ήλιος» μετά τον εντοπισμό 13, μέχρι ώρας, επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στο τμήμα παραγωγής.

Η «Ήλιος» έχει αναστείλει την λειτουργία της από την Τετάρτη, με τα 50 άτομα της παραγωγής να βρίσκονται στα σπίτια τους σε καθεστώς καραντίνας. Ο ασθενής “μηδέν” έχει εντοπιστεί και είναι υπάλληλος της εταιρείας, ο οποίος αφού παρουσίασε κάποια από τα συμπτώματα του ιού, στο τεστ που υποβλήθηκε βρέθηκε θετικός.

Click4more Πέτσας: «Όχι νέα μέτρα και ανοικτά εστιατόρια έως τη 1 π.μ.»

Αμέσως ειδοποιήθηκε η ιδιοκτησία της «Ήλιος», που μετρά πάνω από οκτώ δεκαετίες στο χώρο, η οποία ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η εταιρεία, στο στάδιο της ιχνηλάτησης, έκανε μόνη της  τεστ κορονοϊού στο προσωπικό του τμήματος παραγωγής. Τα αποτελέσματα φανέρωσαν και τα υπόλοιπα 12 θετικά κρούσματα, που είχαν έρθει σε επαφή με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο γιατρός της επιχείρησης Μιχάλης Καραγιάννης η εταιρεία όλους αυτούς τους μήνες, από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας μέχρι σήμερα, ακολουθεί αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

“Το μοναδικό που ενδιαφέρει τους ιδιοκτήτες, αλλά και όλους όσοι εργαζόμαστε στο χώρο εδώ της εταιρείας, είναι μόνο η υγεία όλων μας και τίποτε άλλο. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω γιατί από την πρώτη στιγμή ακολουθήσαμε όλα τα μέτρα. Ο πρώτος ασθενής όπως ενημερώθηκα παρουσίασε κάποια δέκατα, στα οποία όπως φαίνεται δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία. Ωστόσο στο τεστ που πήγε και έκανε βγήκε θετικός.

Μέσα στο σαββατοκύριακο ενημέρωσε έναν υπάλληλο της εταιρίας και αμέσως ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ. Κάναμε τα τεστ σε όλο το τμήμα της παραγωγής γιατί εκεί ήταν το πρόβλημα με τα αποτελέσματα να είναι θετικά για 12 ακόμα άτομα. Κάποια από τα τεστ τα κάναμε εμείς εδώ, ενώ κάποιοι από τους υπαλλήλους πήγαν και μόνοι τους και τα έκαναν. Έτσι έχουμε ένα συμπτωματικό κρούσμα τον ασθενή “μηδέν” και 12 ασυμπτωματικά. Το τμήμα έχει τεθεί σε αναστολή από την Τετάρτη. Τώρα λέγεται ότι έχει γίνει κάποια καταγγελία, αυτό δεν το ξέρω γιατί δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο, για να ενεργοποιηθούμε. Δεν θα θέταμε την ζωή όλων μας σε κίνδυνο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Ειδήσεις για νέα μέτρα έβγαλε ο Τσιόδρας – Οι κρίσιμες δυο εβδομάδες και το όριο που δεν πρέπει να ξεπεραστεί

Ειδήσεις για νέα μέτρα έβγαλε ο Τσιόδρας – Οι κρίσιμες δυο εβδομάδες και το όριο που δεν πρέπει να ξεπεραστεί

Την πιο δύσκολη μέρα της πανδημίας για την Ελλάδα, την ημέρα που φτάσαμε τα 1.259 (!) κρούσματα κορονοϊού, ο Σωτήρης Τσιόδρας εμφανίστηκε ξανά και μίλησε για την ατομική ευθύνη του καθενός. Οι οδηγίες, οι προσωπικές του εμπειρίες και οι δύσκολοι μήνες που έρχονται.
28η Οκτωβρίου: Στα γαλανόλευκα το συντριβάνι της Ομόνοιας – Η ανάρτηση Μπακογιάννη

28η Οκτωβρίου: Στα γαλανόλευκα το συντριβάνι της Ομόνοιας – Η ανάρτηση Μπακογιάννη

Διαφορετική είναι η φετινή επέτειος για την 28η Οκτωβρίου, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει απαγορεύσει κάθε είδους εκδηλώσεις. Ο Δήμος Αθηναίων, μάλιστα, φωταγώγησε στα ... Διαβάστε περισσότερα
Κορονοϊός: Αυτά ισχύουν για την άδεια κυκλοφορίας στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές!

Κορονοϊός: Αυτά ισχύουν για την άδεια κυκλοφορίας στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές!

Ο κορονοϊός... επελαύνει, αρκετές περιοχές της Ελλάδας θα βρίσκονται σε λίγες ώρες στα επίπεδα 3 και 4 και όλοι πρέπει να δείξουμε προσοχή. Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας. Ποιοι μπορούν να μετακινούνται και πώς. Αναλυτικές οδηγίες και... ενημέρωση για τα πρόστιμα.