Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σε καραντίνα τμήμα της ΓΑΔΑ λόγω… θετικού κρούσματος στη Μαλακάσα

Σαράφης

Ένας Αφγανός μετανάστης στη Μαλακάσα που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό προκαλεί συναγερμό και στη ΓΑΔΑ. Σε καραντίνα 14 ημερών και σε διαδικασία εξετάσεων για κορονοϊό έχουν μπει προληπτικά αστυνομικοί ΓΑΔΑ και άλλοι κρατικοί λειτουργοί, που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή.

Όλα ξεκίνησαν το Μεγάλο Σάββατο, όταν ο Αφγανός μετανάστης μαζί με τη γυναίκα του και το 10χρονο παιδί του μεταφέρθηκαν από τη Μαλακάσα με περιπολικό στη ΓΑΔΑ. Αρχικά, η οικογένεια πήγε στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού, όπου κατήγγειλαν κακοποίηση του παιδιού από άλλον αλλοδαπό της δομής.

Από εκεί μεταφέρθηκαν με περιπολικό στη ΓΑΔΑ και στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας που διενήργησε την προανάκριση. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο, καθώς τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή.

Στο μεταξύ, γονείς και 10χρονος πήγαν για να εξεταστεί το παιδί στο νοσοκομείο Παίδων και στη συνέχεια επέστρεψαν και πάλι στην Μαλακάσα.

Click4more Αρνητικά και τα 177 δείγματα στο Κρανίδι

Χθες (22.04.2020), ο πατέρας του παιδιού μεταφέρθηκε με συμπτώματα του κορονοϊού στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, όπου διαπιστώθηκε ότι πράγματι νοσεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο συγκεκριμένος αλλοδαπός ήταν ήδη σε καραντίνα, καθώς συμπεριλαμβανόταν μεταξύ των οκτώ επαφών κρούσματος του κορονοϊού που είχε διαπιστωθεί στη Μαλακάσα, γι’ αυτό και όλη η δομή είναι σε καραντίνα. Χθες, απλώς διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός νόσησε.

Από τις Αρχές διευκρινίζεται ότι η επαφή υπήρξε τηρουμένων όλων των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ωστόσο ακολουθούνται τα πρωτόκολλα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει διασπορά της νόσου στους χώρους από του οποίους πέρασε ο Αφγανός φορέας του ιού.

Καραντίνα

Οι μετακινήσεις του Αφγανού μετανάστη από τη Μαλακάσα δημιούργησαν την αναστάτωση στη ΓΑΔΑ, με το τμήμα ανηλίκων να μπαίνει ουσιαστικά σε καραντίνα και να δίνεται εντολή να γίνει απολύμανση.

Όλοι οι αστυνομικοί πού ήρθαν σε επαφή μαζί του φορούσαν γάντια και μάσκες και είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, τόσο κατά την προανάκριση όσο και τη μεταφορά του.

Παρ’ όλα αυτά, αμέσως μόλις διαπιστώθηκε ότι νοσεί από τον κορονοϊό, οι αστυνομικοί τέθηκαν σε καραντίνα και κάνουν εξετάσεις στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ απολυμάνθηκαν σχολαστικά, το αστυνομικό τμήμα Ωρωπού, το περιπολικό και η διεύθυνση Ανηλίκων, καθώς και όλοι οι χώροι από τους οποίους πέρασε ο ασθενής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις