Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Ηράκλειο Αττικής μετά την πρόσφατη κακοκαιρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Ηράκλειο Αττικής μετά την πρόσφατη κακοκαιρία

Να κηρυχθεί το Ηράκλειο Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Προηγήθηκε αίτημα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου προς την Περιφέρεια, μετά το πέρασμα της τελευταίας κακοκαιρίας και τον ανεμοστρόβιλο.

Στην απόφαση να κηρυχθεί το Ηράκλειο Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις) που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι) που εκδηλώθηκαν στις 13-10-2020 στην παραπάνω περιοχή, σύμφωνα με τα ανωτέρω 7 και 8 σχετικά. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι
έως και 13 Απριλίου 2021. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας”.

Click4more: “Βομβαρδισμένο” τοπίο το Νέο Ηράκλειο μετά τη νεροποντή στην Αττική – Μια σοβαρά τραυματίας

Παράλληλα, η δημοτική αρχή Νέου Ηρακλείου Αττικής ζητά μέτρα στήριξης των πολιτών που υπέστησαν ζημιές από τα “πρωτοφανή ακραία καιρικά φαινόμενα της Τρίτης (13.10.2020)”. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης,
έπειτα από σύσκεψη του δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων, αποφάσισε “να ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς αφενός την προκαταβολή μέρους των όποιων αποζημιώσεων προκύψουν για τους πληγέντες, αφετέρου ρυθμίσεις αναστολής της πληρωμής των οφειλών τους σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες. Και όλα αυτά την στιγμή που τα μεικτά κλιμάκια των μηχανικών Δήμου και Περιφέρειας Αττικής – σύνολο 8 ομάδες των 2 ατόμων – συνεχίζουν εντατικά τους ελέγχους προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες αυτοψίες στις ιδιωτικές περιουσίες και τους δημοτικούς χώρους που έχουν υποστεί ζημιές, για να προωθηθούν, όσο το δυνατό συντομότερα, τα αιτήματα για τις αποζημιώσεις από τα ειδικά κρατικά κονδύλια των αρμόδιων υπουργείων.

Μέχρι αυτή την στιγμή έχουν υποβληθεί γύρω στα 600 αιτήματα ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 300 αυτοψίες. Θυμίζουμε, όποιος ιδιώτης ή επιχείρηση έχει υποστεί ζημιές και θέλει να κάνει αίτηση αυτοψίας μπορεί να καλεί στα τηλέφωνα που έχει διαθέσει ειδικά για αυτόν τον σκοπό ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής: 2132000249, 2132000250, 2132000102, 2132000133.

Τα μεικτά κλιμάκια των μηχανικών Δήμου και Περιφέρειας Αττικής συνεχίζουν τους ελέγχους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες αυτοψίες στις ιδιωτικές περιουσίες και τους δημοτικούς χώρους που έχουν υποστεί ζημιές, έτσι ώστε να προωθηθούν όσο το δυνατό συντομότερα, τα αιτήματα για τις αποζημιώσεις. 

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις