Ελλάδα

Σε ποιούς τουρίστες στοχεύει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με δεδομένο ότι τουρισμός τρίτης ηλικίας εμφανίζει εντυπωσιακά αυξητικές τάσεις, με τις σχετικές μελέτες να προβλέπουν ότι θα αποτελεί το 24% της παγκόσμιας αγοράς το 2030 και το 28% το 2050, και σε συνάρτηση με το γεγονός ότι μπορεί να εξελιχθεί σε καθοριστικό παράγοντα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, καθώς αποτελεί το τμήμα της αγοράς με τη χαμηλότερη εποχικότητα στην ταξιδιωτική του συμπεριφορά, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, επιδιώκει την ενίσχυση της διείσδυσής της στην συγκεκριμένη ομάδα, με τον σχεδιασμό συγκεκριμένης στρατηγικής.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου υπάρχουν ήδη ιδιαιτέρως αισιόδοξα δείγματα γραφής, με μετρήσιμα αποτελέσματα. Η τουριστική περίοδος, τόσο του 2015, όσο και του 2016, ξεκίνησε με την φιλοξενία Αυστριακών συνταξιούχων στην Ρόδο, που πρόσθεσαν στο σύνολο της τουριστικής περιόδου άνω των 60.000 διανυκτερεύσεων ετησίως, σε μήνες εκτός σεζόν.

Η συμμετοχή του Νοτίου Αιγαίου ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην ειδική, διεθνή έκθεση «SENIOR» που θα πραγματοποιηθεί στην Στοκχόλμη από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2016, επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία του Νοτίου Αιγαίου στην πολλά υποσχόμενη αγορά τρίτης ηλικίας της Σκανδιναβίας. Ενδεικτικό του ειδικού βάρους των ταξιδιωτών τρίτης ηλικίας είναι το γεγονός ότι η ηλικιακή ομάδα 65+ στη Σουηδία αγγίζει ήδη τα 2 εκατομμύρια.

Με σκοπό οι υποψήφιοι επισκέπτες τρίτης ηλικίας να γνωρίσουν τις απεριόριστες επιλογές διακοπών που προσφέρουν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια θα παρουσιάσει στην έκθεση «SENIOR» της Στοκχόλμης ένα ειδικό, καινοτόμο έντυπο – σταυρόλεξο, 84 σελίδων.

Με ένα πολύ πρωτότυπο και ευχάριστο τρόπο, το έντυπο αυτό βοηθά τους δυνητικούς επισκέπτες να εξασκήσουν τις γνώσεις τους και να επιλέξουν το νησί του Νοτίου Αιγαίου και το είδος των διακοπών της αρεσκείας τους.

Ωφελημένα από την προσέλκυση τουρισμού τρίτης ηλικίας, θα είναι τόσο η Ρόδος, ως το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της νησιωτικής Ελλάδας, αλλά και το σύνολο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους, όπως προκύπτει από τις μελέτες που καταγράφουν τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις των τουριστών της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Οι τουρίστες τρίτης ηλικίας, καθώς ενδιαφέρονται λιγότερο για διακοπές με σκοπό τα μπάνια και την ηλιοθεραπεία, στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε παραθαλάσσια αστικά κέντρα που διαθέτουν πολιτιστικά αξιοθέατα, όπως η Ρόδος, αλλά και σε προορισμούς ιατρικού, ιαματικού, θρησκευτικού και θαλάσσιου τουρισμού, μορφές θεματικού τουρισμού, στις οποίες τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ανταποκρίνονται υπέρ του δέοντος, μέσα από την ποικιλομορφία, τις ιδιαιτερότητες και το ιδανικό κλίμα.

Επιπλέον, η κρουαζιέρα και το γιότινγκ αποτελούν μορφές τουρισμού που θεωρούνται κατάλληλες για ηλικιωμένους τουρίστες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο - ντοκουμέντο με την τρελή πορεία μεθυσμένης οδηγού στον Άλιμο όπου τράκαρε 11 παρκαρισμένα αυτοκίνητα
Η μεθυσμένη οδηγός συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον εισαγγελέα, ενώ στα πρώτα λόγια που φέρεται να είπε σε αστυνομικούς, έδειχνε να μην έχει συνειδητοποιήσει αυτά που είχε προκαλέσει
Άλιμος
Ένοπλες Δυνάμεις και Ισραήλ βρήκαν «την χρυσή τομή» για made in Greece συστήματα Διοίκησης – Ελέγχου του αντιαεροπορικού «θόλου»
Η εθνική συμμετοχή είναι σημαντική γιατί ο «θόλος» θα είναι ένα εθνικό σύστημα, με δυνατότητα εξέλιξης, αναβάθμισης και προσαρμογής τις επόμενες δεκαετίες
Ισραηλινό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας
Η κακοκαιρία στα Άγραφα άνοιξε δρόμο στα δύο - Κατολισθήσεις και ένα βουνό που... «κατέβηκε» στο χωριό
Ο Δήμος έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ευρυτανίας, για να καταγραφούν οι ζημιές
Άγραφα: Η κακοκαιρία άνοιξε δρόμο στα δύο – Κατολισθήσεις και ένα βουνό που «κατέβηκε» στο χωριό
Η συγκινητική τοιχογραφία της Καλών Τεχνών για τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής
Φοιτητές φιλοτέχνησαν έργο εμπνευσμένο από μία από τις αυθεντικές φωτογραφίες των εκτελεσμένων της Πρωτομαγιάς του 1944, την ώρα που προχωρά η διαδικασία απόκτησης της ιστορικής συλλογής από το ελληνικό κράτος
Τοιχογραφία για τους 200 της Καισαριανής στην Καλών Τεχνών