Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σε προσωπική ενημέρωση καλεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τους πληγέντες και τους συγγενείς των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών

Σε προσωπική ενημέρωση καλεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τους πληγέντες και τους συγγενείς των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI

Σε… ραντεβού προικισμένου να έχουν προσωπική ενημέρωση καλεί η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, μετά τα όσα έγιναν γνωστά για την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των φονικών πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου και την ύπαρξη εγγράφου της ανωτάτης εισαγγελέως προς τον εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίο το οποίο…φρέναρε την έρευνα, τους πληγέντες και τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας.

Σε νεότερη παραγγελία της η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, κ. Δημητρίου, ανέφερε ότι παρανοήθηκε η προηγούμενη και καλούσε τον κ. Ζαγοραίο που έχει προαχθεί στο Εφετείο να παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνα και να τη συνεχίσει τάχιστα.

Η κυρία Δημητρίου σε ανακοίνωση της η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου καλεί όσους εκ των πληγέντων, συγγενών θυμάτων κλπ διατηρούν αμφιβολίες για την «ακλόνητη θέληση»της για την περαίωση της έρευνας να κανονίσουν συνάντηση μαζί της.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει :«Μετά από όσα γράφτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, περί δήθεν παρέμβασης μας, για την καθυστέρηση της περάτωσης της προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης για την υπόθεση των πυρκαγιών της 23-7- 2018 στην Ανατολική Αττική, την οποία μάλιστα εμείς διατάξαμε, ήδη από 24- 7-2018. Καλούμε, όσους εκ των πληγέντων από τις πυρκαγιές, συγγενείς θυμάτων κλπ, διατηρούν αμφιβολίες για την ακλόνητη θέληση και απόλυτη στάση μας σχετικά με την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης και την απόδοση των ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν, να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στα τηλέφωνα 210 6419175 και 210 6419331, προκειμένου να κλείσουν συνάντηση μαζί μας, για ενημέρωσή τους».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις