Ελλάδα

Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης η Θεσσαλονίκη, δεν πέφτει «καρφίτσα» στα Λαδάδικα

Τη φετινή Τσικνοπέμπτη (07.03.24) γιορτάζει η πόλη της Θεσσαλονίκης, με χιλιάδες κόσμο να πλημμυρίζει τους δρόμους φορώντας αποκριάτικες στολές και απολαμβάνοντας σουβλάκια στο πλαίσιο του «τσικνίσματος».

Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης γέμισαν με πλήθος κόσμου που έχει φορέσει τις αποκριάτικες στολές του, δίνοντας και επίσημα το έναυσμα για την έναρξη Καρναβαλιού.

Πολλά καταστήματα έχουν βγάλει ψησταριές έξω και ψήνουν κρέατα, πλημμυρίζοντας μυρωδιές την περιοχή, ενώ ούτε ένα άδειο τραπέζι δεν υπάρχει στα εστιατόρια στα Λαδάδικα.

Οι εστιάτορες προμηθεύτηκαν κρέατα και σουβλάκια για όλο το τετραήμερο. «Περιμένουμε ένα καλό τετραήμερο. Έχουμε κρατήσεις και για την Παρασκευή που είναι η γιορτή της γυναίκας. Όλο το τετραήμερο θα είναι πολύ δυνατό. Δεν είμαστε νέοι. Ξέρουμε τι πρέπει να προμηθευτούμε για να είμαστε προετοιμασμένοι για το τετραήμερο» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, μιλώντας στο Karfitsa.gr.

«Τα εστιατόρια θα δουλέψουν πολύ σήμερα. Η Τσικνοπέμπτη είναι η γιορτή όλης της πόλης. Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει αυτή την ημέρα. Η σημερινή ημέρα είναι από τις καλύτερες για τα καταστήματα. Όλοι είναι στους δρόμους και ξεκινάει το Καρναβάλι», συμπλήρωσε.

Τσικνοπέμπτη στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. 
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Τσικνοπέμπτη στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024. 
(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς τίμησαν με τον τρόπο τους το ελληνικό έθιμο της «Τσικνοπέμπτης» που χαρίζει μόνο κέφι και χαμόγελα σε μικρούς αλλά και μεγάλους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία Byron: Εικόνες απόλυτης καταστροφής μετά την υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα
Η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου έχει διακοπεί ενώ, έχει διακοπεί και η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών - Θεσσαλονίκης επειδή οι σιδηροδρομικές γραμμές έχουν καλυφθεί από νερά
Ο φουσκωμένος ποταμός Ενιπέας
Πλήθος φοιτητών και μαθητών στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στο κέντρο της Αθήνας - «Δεν σε ξεχνάμε», το σύνθημά τους
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή διεξαγωγή της πορείας - Έκλεισε ο Εθνικός Κήπος - Έκλεισαν και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο»
Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος
Ανανεώθηκε πριν 33 λεπτά
9
Η Hellenic Train διακόπτει τα δρομολόγια μεταξύ Λάρισας και Λειανοκλαδίου λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα
Η εταιρεία ανακοίνωσε την αναστολή των δρομολογίων εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που προκάλεσαν ζημιές στην υποδομή – Δύο αμαξοστοιχίες InterCity με πάνω από 600 επιβάτες ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία
Αμαξοστοιχία της Hellenic Train