Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης η Θεσσαλονίκη, δεν πέφτει «καρφίτσα» στα Λαδάδικα

Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης η Θεσσαλονίκη, δεν πέφτει «καρφίτσα» στα Λαδάδικα
eurokinissi

Τη φετινή Τσικνοπέμπτη (07.03.24) γιορτάζει η πόλη της Θεσσαλονίκης, με χιλιάδες κόσμο να πλημμυρίζει τους δρόμους φορώντας αποκριάτικες στολές και απολαμβάνοντας σουβλάκια στο πλαίσιο του «τσικνίσματος».

Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης γέμισαν με πλήθος κόσμου που έχει φορέσει τις αποκριάτικες στολές του, δίνοντας και επίσημα το έναυσμα για την έναρξη Καρναβαλιού.

Πολλά καταστήματα έχουν βγάλει ψησταριές έξω και ψήνουν κρέατα, πλημμυρίζοντας μυρωδιές την περιοχή, ενώ ούτε ένα άδειο τραπέζι δεν υπάρχει στα εστιατόρια στα Λαδάδικα.

Οι εστιάτορες προμηθεύτηκαν κρέατα και σουβλάκια για όλο το τετραήμερο. «Περιμένουμε ένα καλό τετραήμερο. Έχουμε κρατήσεις και για την Παρασκευή που είναι η γιορτή της γυναίκας. Όλο το τετραήμερο θα είναι πολύ δυνατό. Δεν είμαστε νέοι. Ξέρουμε τι πρέπει να προμηθευτούμε για να είμαστε προετοιμασμένοι για το τετραήμερο» ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, μιλώντας στο Karfitsa.gr.

«Τα εστιατόρια θα δουλέψουν πολύ σήμερα. Η Τσικνοπέμπτη είναι η γιορτή όλης της πόλης. Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει αυτή την ημέρα. Η σημερινή ημέρα είναι από τις καλύτερες για τα καταστήματα. Όλοι είναι στους δρόμους και ξεκινάει το Καρναβάλι», συμπλήρωσε.

Χιλιάδες Θεσσαλονικείς τίμησαν με τον τρόπο τους το ελληνικό έθιμο της «Τσικνοπέμπτης» που χαρίζει μόνο κέφι και χαμόγελα σε μικρούς αλλά και μεγάλους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις