Ελλάδα

Σε ύφεση η φωτιά στην Πάρνηθα – Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Πάρνηθα, ωστόσο η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις αναζωπυρώσεις θα συνεχιστεί για δεύτερη νύχτα. 

Λίγο μετά τις 22.00, σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση σε χαράδρα, στο βουνό της Πάρνηθας, που σήμανε συναγερμό. 

anazopirosi parnitha

Στην περιοχή της Πάρνηθας επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 226 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 69 οχήματα συμπεριλαμβανομένης της δύναμης από τη Γαλλία και μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 12 αεροσκάφη και 14 ελικόπτερα.
Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και από τους επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν στο πεδίο, οι φλόγες δεν έπληξαν τον πυρήνα του εθνικού δρυμού.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών που επιχειρούν και θα συνεχίσουν να επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επικεντρώνονται στο να σβήσουν τις -κατά τόπους- εστίες της πυρκαγιάς, τα λεγόμενα «καντηλάκια» και να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αναζωπυρώσεις.
Παράλληλα, με τη χρήση εκσκαφτικών μηχανημάτων θα συνεχιστεί η προληπτική διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών, σε συνέχεια αυτών που υπήρχαν ήδη από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Διακοπή κυκλοφορίας

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η Τροχαία ενημέρωσε για τις εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
Διακοπή κυκλοφορίας:
1. Στη Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς την Πάρνηθα
2. Από τη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Στρ. Καλλαρη

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων:
1. Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης
2. Στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του “Ermitaz Hall”
3. Από τη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Νταρδίζας
4. Από τη συμβολή της Λεωφόρου Φυλής και Περιφερειακής Αιγάλεω, στο ρεύμα προς Άνω Λιόσια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο ασθενής που «αθωώνει» τον 58χρονο γιατρό στην υπόθεση Μαζωνάκη, η συνεργασία 56χρονης - υπνοθεραπευτή και το στοιχείο που τους «καίει»
Ετοιμάζεται αίτημα αποφυλάκισης μόνο για τον 58χρονο, η στενή συνεργασία και τα κοινά σεμινάρια της γιατρού και του υπνοθεραπευτή - Στο μικροσκόπιο των αρχών τα οικονομικά του ζευγαριού
Ο Γιώργος Μαζωνάκης και οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατό του
5
Βιολάντα: Νέα έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του ιδιοκτήτη του εργοστασίου
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου αφέθηκε ελεύθερος στις αρχές Σεπτεμβρίου, έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Τρικάλων για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με περιοριστικούς όρους
Το εργοστάσιο της Βιολάντα μετά τη φονική έκρηξη