Ελλάδα

Σεισμοί στη Σαντορίνη – Λέκκας: Δεν θα ξαναδούμε σεισμό σαν το 1956 – Αν γίνει τσουνάμι θα είναι μικρό

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες δεν έχει καμία σχέση με την εξελισσόμενη σεισμική ακολουθία

Καθησυχαστικός για τους σεισμούς που παρατηρείται στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα μεταξύ της Σαντορίνης και της Αμοργού εμφανίστηκε, σήμερα, Δευτέρα (03.02.25) ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. 

Η σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται μπορεί να διαρκέσει και εβδομάδες, ανέφερε ο Εύθυμιος Λέκκας, μιλώντας στο Live News, τονίζοντας πως κατά την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών (της Μόνιμης Eπιστημονικής Eπιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης και της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου του ΟΑΣΠ) υπήρξε κοινή συνιστώσα για τους σεισμούς που ταρακουνούν τη Σαντορίνη και την Αμορφγό.

Την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να γίνουν μεγάλοι σεισμοί, ξεκαθαρίζοντας, μάλιστα, πως «δεν θα ξαναδούμε σεισμό όπως αυτόν του 1956.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός σεισμού μεγέθους 6 Ρίχτερ, κάνοντας λόγο για ακραίο σενάριο. 

Ο Εύθυμιος Λέκκας διευκρίνισε πως η ηφαιστειακή δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Καλντέρα Σαντορίνης δεν έχει καμία σχέση με την εξελισσόμενη σεισμική ακολουθία. 

Για το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός τσουνάμι, είπε πως είναι υπαρκτό, αλλά θα είναι μικρό.

 

Κλείνοντας, σημείωσε δεν υπάρχει ένας σεισμός που να ξεχωρίζει για να τον χαρακτηρίζουν «κύριο», κάτι το οποίο δεν τους ανησυχεί, καθώς όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, ο μεγαλύτερος σε μέγεθος μπορεί να φτάσει έως και 5 Ρίχτερ, ίσως λίγο παραπάνω.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 25χρονο στο Χαλάνδρι για παιδική πορνογραφία - Απειλούσε ανήλικες για να του δώσουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο
Απειλούσε τα θύματά του και απαιτούσε να του στείλουν και άλλες φωτογραφίες, απειλώντας τα ότι θα δημοσίευε τις φωτογραφίες τους ή θα τις προωθούσε σε άλλα άτομα
Τα ευρήματα στο σπίτι του 25χρονου 3
«Με νάρκωσε και με έκλεψε» λέει ο 42χρονος για την οικιακή βοηθό στη Γλυφάδα - «Δεν έχω καμία σχέση» απαντά η ίδια
«Όταν ξύπνησα πήγα στους γείτονές μου και ζήτησα βοήθεια, τους ζήτησα να καλέσουν την αστυνομία, ήμουν χάλια, δεν έχω πάρει ποτέ ναρκωτικά. Τότε κατάλαβα ότι μου λείπουν χρήματα και κινητά»
Η οικιακή βοηθός στη Γλυφάδα 6
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 5
Νέα πρόκληση από την Τουρκία - Εξέδωσε Navtex και ζητά την αποστρατικοποίηση 23 ελληνικών νησιών στο Αιγαίο
Τα 23 νησιά είναι: Θάσος, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σάμος, Αστυπάλαια, Ρόδος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Λειψοί, Σύμη, Κως και Καστελόριζο
Τουρκική φρεγάτα 100
Η ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε με την οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε η Μαράια
Η Μαράια γνωστοποίησε ότι δέχτηκε ένα απειλητικό μήνυμα από Τούρκο οπαδό το οποίο έγραφε: «Θα σκοτώσουμε όλη σου την οικογένεια. Θα φοβάσαι όπου κι αν πας».
Η Μαράια Αντετοκούνμπο κατά την άφιξη της Εθνικής 14