Ελλάδα

Σεισμοί στις Κυκλάδες: 7.200 επιβάτες και 1.280 οχήματα έχουν αναχωρήσει με πλοία της attica group από τη Σαντορίνη

Η ανησυχία είναι έκδηλη στους κατοίκους που δεν θέλουν να παραμείνουν στο νησί την ώρα που ο χορός των Ρίχτερ συνεχίζεται

Ερημώνει η Σαντορίνη με τους κατοίκους του νησιού να είναι ανάστατοι από τους συνεχόμενους σεισμούς.

Τουλάχιστον 7.200 επιβάτες και 1.280 οχήματα, έχουν αναχωρήσει με πλοία του ομίλου της attica group από την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου έως χθες Τρίτη 4 Φεβρουαρίου από το νησί της Σαντορίνης εξαιτίας των σεισμών.

Η ανησυχία είναι έκδηλη στους κατοίκους που δεν θέλουν να παραμείνουν στο νησί την ώρα που ο χορός των Ρίχτερ συνεχίζεται.

Το ενδεχόμενο για έναν μεγάλο σεισμό εξακολουθεί να είναι υπαρκτό σύμφωνα με τους επιστήμονες που παρακολουθούν το φαινόμενο με τα χτυπήματα του Εγκέλαδου να είναι συνεχή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 06:00 το πρωί, έγιναν 45 σεισμοί μεγέθους από 1 έως 4,3 Ρίχτερ. Μέσα σε 5 λεπτά μάλιστα έγιναν οι δυο μεγαλύτερες δονήσεις που καταγράφηκαν τα ξημερώματα, μεγέθους 4,3 και 4,0 Ρίχτερ.

Νέα σεισμική δόνηση 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8:55, σε απόσταση 234 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 12 χλμ. νότια της Αρκεσίνης Αμοργού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη 45χρονος που πυροβόλησε τέσσερις ανήλικους στο Αίγιο - «Ο γιος μου έχει 15 σκάγια στο πόδι» λέει ο πατέρας του ενός
«Ο δικός μου γιος θα μπει αύριο για χειρουργείο. Δεν κατάλαβαν τι έχει γίνει καθόλου», είπε ο πατέρας του 15χρονου θύματος που δέχτηκε πυρά από την καραμπίνα του 45χρονου
Περιπολικό
Λύκος επιτέθηκε σε παρέα περιπατητών ανάμεσα σε Κρυονέρι και Βασιλικά Κτήματα Τατοΐου
Ο δήμος Αχαρνών συστήνει προσοχή στους εκδρομείς να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλείας, να μην τρέχουν σε περίπτωση συνάντησης με το ζώο αλλά να προσπαθούν να το απωθήσουν με έντονες φωνές και θόρυβο
Λύκος
Καρυστιανού για τις εκταφές των σορών των θυμάτων των Τεμπών: «Απόλυτη ύβρις, κανείς δεν θα ακουμπήσει τον τάφο των παιδιών»
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άρειος Πάγος παρεμβαίνει για να "στηρίξει" ανακριτές και εισαγγελείς, που έχουν επιστρατευθεί για τη συγκάλυψη της αλήθειας για το έγκλημα των Τεμπών» γράφει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 27