Ελλάδα

Σεισμός: 15 δονήσεις σε Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ραφήνα – Τι λένε οι σεισμολόγοι για το φαινόμενο

- Ο σεισμός ανησύχησε τους κατοίκους σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Μαραθώνα - Στο ρυθμό των Ρίχτερ η περιοχή από ένα “σμήνος” δονήσεων τα ξημερώματα - Καταγράφηκαν 15 απανωτοί, αλλά μικροί σεισμοί στη θάλασσα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σχεδόν σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου από τη Ραφήνα και τη Νέα Μάκρη ως τον Μαραθώνα, αλλά και ανοιχτά προς τη Μεγαλόνησο και τα Στύρα, ένα “σμήνος” δονήσεων προκάλεσε ανησυχία σε αρκετούς κατοίκους. Κανένας σεισμός ωστόσο δεν ξεπέρασε τα 3 Ρίχτερ.

Οι δονήσεις που καταγράφηκαν είχαν μεγέθη από 1,5 Ρίχτερ ως 2,6 και 2,8 Ρίχτερ και είχαν όλες επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή.

Το γεγονός ωστόσο ότι κάποιες από τις δονήσεις έγιναν κοντά στην παραλία και είχαν εστιακό βάθος 5, 8 και 10 χιλιομέτρων είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν αισθητές, ειδικά εκείνες που σημειώθηκαν τα ξημερώματα λίγο πριν τις έξι.

Τα μεγέθη των δονήσεων ωστόσο δεν εμπνέουν ανησυχία. Οι ειδικοί, όπως είναι φυσικό, παρακολουθούν το φαινόμενο, καθώς η περιοχή είναι εμφανές πως παρουσιάζει μια έξαρση, ωστόσο φαίνεται πως είναι καθησυχαστικοί.

Σεισμός Νέα Μάκρη Ραφηνα Μαραθώνα

Όπως είπε μιλώντας στο newsit.gr ο καθηγητής σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας δεν αναμένεται κάποια μεγαλύτερη δόνηση στην ευρύτερη περιοχή.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έλεγα πάρτε του αυτό το πατίνι, θα χτυπήσει και θα τρέχουμε» λέει η γιαγιά του 12χρονου που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στον Ασπρόπυργο
«Ο πατέρας του τού είχε πάρει κράνος και όλα τα απαραίτητα. Άλλες φορές τα φορούσε και άλλες όχι. Τώρα όλοι είναι στο νοσοκομείο κι εγώ περιμένω να μου πουν πώς είναι»
Ατύχημα με πατίνι στον Ασπρόπυργο
«Τον είδα ξαπλωμένο μέσα στα αίματα» λέει αυτόπτης μάρτυρας για τον 12χρονο με το πατίνι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στον Ασπρόπυργο
Το 12χρονο αγοράκι δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς είναι διασωλημένο στο «Θριάσιο» με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Ατύχημα με πατίνι στον Ασπρόπυργο
Ανανεώθηκε πριν 15 λεπτά
8