Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σεισμός 4,9 ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός 4,9 ρίχτερ στην Κρήτη

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην θάλασσα αλλά ταρακούνησε πολλές περιοχές στα ανατολικά του νησιού. Τι λένε οι σεισμολόγοι.

Ισχυρός σεισμός 4,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Κρήτη. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 50 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Σητείας. Το εστιακό του βάθος ήταν 26,5 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε στις 15.36 και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Κρήτης. 

Το πρωί μία ακόμα σεισμική δόνηση καταγράφηκε στην Κρήτη, αυτή τη φορά νότια της Παλαιόχωρας.

Και μπορεί ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ να προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της Κρήτης και νησιών των Δωδεκανήσων, ωστόσο οι σεισμολόγοι εμφανίζονται μέχρι στιγμής καθησυχαστικοί.

«Πρόκειται για ένα σεισμό που σημειώθηκε πίσω από το ελληνικό τόξο. Έγινε ουσιαστικά αισθητός στην Κάσο στην Κάρπαθο και στο Λασίθι. Εντάσσεται στην τυπική σεισμικότητα της περιοχής. Παρατηρούμαι το φαινόμενο ωστόσο δεν προϊδεάζει για κάτι σημαντικό», λέει στο newsit.gr ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

 

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις