Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Σεισμός 6,1 ρίχτερ στα Δωδεκάνησα: Κουνήθηκαν αλλά γλίτωσαν – Η ψυχραιμία των κατοίκων

σεισμός

Ο ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ στις 08:32 το πρωί της Τρίτης (19.10.2021) νοτιοανατολικά της Καρπάθου άφησε «σώα» τα Δωδεκάνησα. Ευτύχημα ήταν το μεγάλο εστιακό βάθος των 58 χιλιομέτρων.

Ο σεισμός 6,1 ρίχτερ νωρίτερα το πρωί της Τρίτης (19.10.2021) στη θαλάσσια περιοχή νότια της Καρπάθου έγινε πιο έντονα αισθητός στο ίδιο το νησί αλλά και στην Κάσο.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο νησί, δεν ήταν, όμως, ιδιαίτερα έντονη και δεν προκλήθηκε ανησυχία στους κατοίκους του νησιού ούτε και έχουν καταγραφεί ζημιές στα κτίρια και τις υποδομές.

Ανάλογα δεδομένα υπήρξαν και στο νησί της Καρπάθου, ενώ λιγότερο αισθητός έγινε ο σεισμός στη Ρόδο και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε σε απόσταση 127 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Το εστιακό βάθος ήταν στα 58 χιλιόμετρα.

Click4more: Παπαζάχος στο newsit.gr για τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ: Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του – Μακριά από την Ελλάδα

Ο σεισμολόγος, Κώστας Παπαζάχος, μιλώντας στο newsit.gr εξήγησε ότι η θαλάσσια περιοχή όπου έγινε ο νέος ισχυρός σεισμός έχει μεν ρήγματα, αλλά είναι πολύ μακριά από τον ελληνικό χώρο.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις