Ελλάδα

Σεισμός ανάμεσα σε Κρήτη και Κάσο: Τέσσερις σεισμικές δονήσεις μέσα σε λίγα λεπτά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κρήτη και Κάσο.

Συγκεκριμένα ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.1 στην κλίμακα Richter, σημειώθηκε ανοιχτά της Κάσου και της Κρήτης, στις 10:24 σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 29 χλμ. δυτικά νοτιοδυτικά της Κάσσου. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 397 χλμ. νοτιοανατολικά των Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχε προηγηθεί ακόμα ένας σεισμός 6 λεπτά πριν με το ίδιο μέγεθος και το ίδιο εστιακό βάθος. Ακολούθησε άλλη μια ασθενέστερη σεισμική δόνηση στις 10:51 μεγέθους 3 Ρίχτερ, ενώ στις 11:01 σημειώθηκε σεισμός 2,9 Ρίχτερ και πάλι στην ίδια περιοχή. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Σήκωσα λεφτά από ΑΤΜ, ήθελα να φανεί σαν ληστεία για να μη με συνδέσουν με το έγκλημα» λέει ο 43χρονος δολοφόνος της Σταυρούλας Λεβεντάκη
Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της 45χρονης, καθώς οι Αρχές φιλοδοξούν να χαρτογραφήσουν κάθε οικονομική κίνηση του 43χρονου πριν και αφού διέπραξε τη δολοφονία
Χωράφι